oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 09.06.2016 16:25:00

OKS: Slovenski olimpijski kandidati seznanjeni z nevarnostmi

Bodo olimpijske igre zaradi virusa zike prestavili ali celo odpovedali?
Arhiv Svet24
Slovenski kandidati za olimpijske igre v Riu de Janeiru ter spremljevalna ekipa so dobro seznanjeni z nevarnostmi okužb na olimpijskih igrah v Braziliji, vključno z nevarnostjo okužbe z virusom zika, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) in dodali, da jim ni znano, da bi kakšen kandidat razmišljal o odpovedi nastopa v Riu.

"Na olimpijske igre smo se z načrtnim izobraževanjem začeli pripravljati že pred letom dni, lansko jesen smo začeli tudi z izobraževalnimi seminarji, v sodelovanju z NIJZ smo organizirali potrebna cepljenja. Olimpijske kandidate ves čas obveščamo o strokovnih novostih na tem področju, medicinska ekipa je na voljo tudi za osebne konzultacije. Povezali smo se s strokovnjaki z infekcijske klinike in sledimo priporočilom drugih zdravstvenih organizacij," je pojasnila zdravnica Nada Rotovnik Kozjek, ki je bila že na številnih olimpijskih igrah članica slovenske olimpijske reprezentance.


"Medicinska fakulteta je pripravila natančne preventivne ukrepe s konkretnimi navodili, ki so usklajena z navodili infektologov in epidemiologov. Ukrepi zajemajo tako področje osebne higiene kot tudi osebnih stikov in ukrepe ob morebitni okužbi z virusom zika. Posebej je poudarjeno zaščitno obnašanje pred komarji (repelenti, oblačila) in varna spolnost. V navezi smo z infektologi, tudi predstojnico infekcijske klinike Tatjano Lejko Zupanc, Ondino Jordan Markočič z NIJZ in drugimi relevantnimi strokovnjaki doma in v tujini," je še dodala Rotovnik Kozjekova.

Mednarodni olimpijski komite vsem nacionalnim komitejem pošilja aktualne informacije, ki jih "obdela" zdravniška komisija OKS in po potrebi obvešča kandidate za Rio, so še zapisali v OKS.

Značke: olimpijske-igre, rio

Članki iz rubrike