GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 27.06.2016 09:47:50

Kako najti zmenek za poroko

Režija: Jake Syzmanski

Scenarij: Andrew Jay Cohen in Brendan O'Brien
Igrajo: Adam Devine, Zac Efron, Anna Kendrick, Aubrey Plaza in drugi
Žanr: komedija

Brata Mike (Adam Devine) in Dave (Zac Efron), velika žurerja, na spletu objavita oglas, s katerim skušata najti spremljevalki za sestrino poroko na Havajih. Upata na nekaj norih dni brez obvez, a sta dekleti, ki ju najdeta prek oglasa (Anna Kendrick, Aubrey Plaza) precej bolj premeteni od njiju, pa tudi hujši žurerki sta.

Mike in Dave Stangle sta mlada, pustolovskega duha, rada se zabavata in znata biti, kot bi rekli nekateri, celo nesramna. Med temi »nekaterimi« so tudi drugi člani družine Stanfle. Ko njuna sestra Jeanie naznani, da se bo poročila, družina uprizori »intervencijo« in zahteva, da morata Mike in Dave na poroko pripeljati spremljevalki. Dostojni spremljevalki!

Razlog za intervencijo je vrsta potegavščin in neumnosti, ki sta jih bila fanta zagrešila med družinskimi shodi vsa leta doslej. Na njih so se vsi imeli lepo, zadeve so tekle kot po maslu, potem pa sta se vsakič prikazala Mike in Dave, obvezno samska, se ga pošteno nadelala, osvajala dekleta, se obnašala kot največja kretena in povsem uničila slavje. Tako da – tokrat morata pripeljati spremljevalki!


V skladu z zahtevo vse družine se brata zatečeta k najbolj zanesljivemu viru dostojnih in spoštovanja vrednih deklet: na spletni strani Craigslist objavita oglas, ki potencialnima spremljevalkama obljublja potovanje na Havaje s kritimi stroški in priložnost, da sodelujeta pri vseh s poroko povezanih aktivnostih družine Stangle.

Oglas si ogleda neverjetno veliko ljudi; odziv je tako številčen, da morata fanta za kandidatke prirediti avdicijo. Spoznata prijetna dekleta, sitna dekleta, čudaška dekleta, paranoična dekleta, bojno nastrojena dekleta, dvojčici, ki sta videti kot fanta, dekleta, ki so dejansko fantje… Nikakor pa nista računala na Tatiano in Alice. Dekleti iznajdljivo očarata brata in si prislužita vlogi spremljevalk na poroko. In odslej poroke – pa tudi Mike in Dave – ne bodo nikdar več isti …

RESNIČNA ZGODBA: ZAČELO SE JE S SPLETNIM ZASEBNIM OGLASOM
Ko sta resnična brata Mike in Dave Stangle 13. februarja 2013 na objavila oglas, sta bila nad odzivom silno presenečena. »Rekla sva si, Če hočeva spremljevalki, ki se že poznata, je edino smiselno oglas objaviti na portalu Craigslist,« poudarja Dave. »Napisala sva ga – po malem kot zasebno šalo.«

Dobila sta na tisoče odgovorov in kmalu pritegnila pozornost cele Amerike; svojo domiselno taktiko za zmenke sta razlagala Mattu Lauerju v odddaji Today in Andersonu Cooperju na mreži CNN. Konec koncev sta počela, kar se je zdelo čisto naravno. »V tem je bila poanta,« pravi Mike. »Dojela sva, da sva dejansko v središču pozornosti in dva sva prvič v življenju kul. Kakšen mesec sva hodila na kar se je le dalo zmenkov.« »Tudi skupaj,« pribije Dave.

Film je zgrabil to zanimivo zamisel in dodal nepričakovano srčnost in dva nezaslišana nova lika. »Fanta sta prek spleta iskala zmenka za poroko in pomislil sem: 'Le kakšen kreten bi se lotil česa takšnega?',« se pošali scenarist Andrew Jay Cohen, ki je scenarij spisal z Brendanom O'Brienom. »Pa sva si rekla: 'Kaj pa, če bi jima našla še bolj odštekani spremljevalki in ju naučila lekcije.'«

Značke: kino, film

Članki iz rubrike