Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 28.07.2016 20:25:06

Brazilski Cimerotić

Reuters
Šest mesecev po tistem, ko je prejel nagrado Ferenca Puskasa, je kopačke obesil na klin, v roke pa vzel igralni krmilnik.

Wendell Lira je (bil) soliden nogometaš, morda celo več ko to, igral je po raznoraznih brazilskih klubih, sem in tja pa mu je uspel tudi atraktiven zadetek. "Remek delo" pa mu je uspelo v dresu Goianésia, zadetek, ki je kandidiral tudi za najlepšega sezone. Za nagrado, poimenovano po velikem Ferencu Puskasu. Pravzaprav ni le kandidiral, v začetku leta je tudi prejel omenjeno nagrado, saj je za njegov mojstrski gol glasovalo 47 odstotkov glasovalcev, za drugega najlepšega, tistega Lionela Messija, pa le 33 odstotkov.


Zdaj bo gole zabijal le še s pomočjo igralne konzole. Malo poškodbe, malo kariera, ki ni šla nikamor, in 27-letnik se je odločil kopačke obesiti na klin ter se podati v virtualni svet. Gre namreč za navdušenega igralca igrice Fifa, zdaj pa naj bi hobi postal tudi ali predvsem poklic. Njegove sanje nikakor niso iz trte zvite, navsezadnje je pred meseci premagal svetovnega prvaka, Savdijca Abdulaziza Alshehrija.

Nogomet je torej izgubil, vseskozi rastoča igralniška industrija pa pridobila. Brazilec seveda ni prvi nogometaš, ki se navdušuje nad virtualnim nogometom (Sebastian Cimerotić...), je pa vsekakor eden najboljših ter eden prvih, ki si je s tem odločil služiti kruh.

Članki iz rubrike