mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 29.07.2016 08:06:15

Bahati Američani želijo spremeniti vrstni red mimohoda

Profimedia
Ameriška televizijska mreža NBC bo podrobno spremljala dogajanje na olimpijskih igrah v Riu, zataknilo pa se je pri prvem vrhuncu - otvoritveni slovesnosti.

NBC je za prenos otvoritvene slovesnosti plačal kar 1,2 milijarde dolarjev in jasno je, da si obeta zelo veliko gledanost. Pa bo ta res takšna skozi celoten - kar tri ure trajajoči - dogodek, se zdaj sprašujejo.

Za kaj gre? Američani ponavadi kot USA na predstavitvi vseh olimpijskih reprezentanc v mimohodu na vrsto pridejo med zadnjimi, v Riu pa se bodo predstavili v prvi tretjini vseh držav - kot 64. po vrsti od skupaj 207. V portugalščini so ZDA namreč Estades Unios.



Zaradi tega je na teve postaji zavladala prava panika, saj pričakujejo, da bo večina ameriških gledalcev po predstavitvi njihovih športnikov kratko malo premaknila kanal in bo gledanost posledično drastično padla.

Američani zdaj v svojem slogu poskušajo vse, da bi spremenili vrstni red držav na otvoritvi, v rokah pa imajo še rezervni načrt. Ker prireditve ne bodo prenašali v živo, ampak z enournim zamikom, lahko v montaži predstavitev ameriške ekipe izrežejo in jo vstavijo povsem na koncu.

Članki iz rubrike