Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 29.07.2016 10:03:23

Okrnjena ruska olimpijska reprezentanca prispela v Rio

Reuters
Glavnina zaradi dopinške afere okrnjene ruske olimpijske reprezentance je prispela v Rio de Janeiro in se že nastanila v olimpijski vasi. Aeroflotovo letalo je iz moskovskega letališča Šeremetjevo Moskve, kjer so pripravili krajši sprejem, poletelo do letališča Antonio Carlos Jobim, kjer so se izkrcali pretežno predstavniki ekipnih športov.

V Rio so prispeli odbojkarji, rokometašice, boksarji, sinhrone plavalke in namiznoteniška zasedba ter predsednik Ruskega olimpijskega komiteja (ROC) Aleksander Žukov.

V Rusiji so sicer že 20. julija, čeprav še ni bila znana dokončna odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) o nastopu športnikov te države na igrah v Riu, imenovali olimpijsko reprezentanco, v kateri je bilo 387 športnikov. Mok je nato zaradi s strani države podprtega dopinškega sistem odločil, da bodo na igrah nastopili le tisti ruski športniki, ki niso bili nikoli ujeti pri jemanju nedovoljenih poživil. Odločanje o tem je prepustil mednarodnim panožnim zvezam, ki so večinoma že končali postopke in na OI bo sodelovalo več kot 100 ruskih športnikom manj, ko bi jih sicer, med njimi je tudi kopica zvezdnikov.

Po odločitvi Mednarodne atletske zveze Iaaf in Mednarodnega športnega razsodišča (Cas) so prepovedali nastop vsem atletom in atletinjam razen Darji Klišini, ki ne živi v Rusiji. Med njimi je tudi Jelena Isinbajeva, dvakratna olimpijska zmagovalka, trikratna svetovna prvakinja na prostem in štirikratna v dvorani ter aktualna svetovna rekorderka v skoku s palico. Za mnoge najboljša v zgodovini te discipline je danes potrdila, da je dobila negativen odgovor Iaaf na posebno prošnjo, da ji dovolijo nastop v Riu. Na tekmovališča se je vrnila po porodu konec junija 2014 in rojstvu hčerke Eve, ki jo ima z osem let mlajšim možem in metalcem kopja Nikito Petinovim.

isinbajeva
Reuters


"Pred 20 minutami sem dobila negativen odgovor iz sekretariata Iaaf. Na žalost niso odobrili izjeme. Čudež se ni primeril in ni mi dovoljen odhod na OI. Hvala vam za vso podporo. Usojeno mi je, da ne bom tekmovala v Riu," je zapisala Isinbajeva

Mednarodna kolesarska zveza pa je prepovedala nastop na OI dvema ruskima kolesarjema, Kirilu Svešnikovu in Dmitriju Sokolovu.

Članki iz rubrike