boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

sta
sta
0 16.08.2016 21:29:15

Več tisoč prostovoljcev se ne pusti zmerjati

Reuters
Organizatorji olimpijskih iger v Riu po poročanju brazilskih medijev zaman čakajo na več tisoč prijavljenih prostovoljcev, da bi se pojavili na delu.

Od 50.000 prostovoljcev jih 30 odstotkov ne opravlja svojih nalog, poroča portal Folha de S. Paulo, sklicujoč se na poročilo organizacijskega komiteja. Vzrok naj bi bilo tudi zmerjanje obiskovalcev.

Tiskovni predstavnik organizatorjev Mario Andrada je sicer priznal težavo, a dodal: "Število sodelujočih prostovoljcev se ni zmanjšalo za toliko, da bi nastopile izredne razmere ali bi bilo treba ukrepati." Natančnih številk ni navedel.

Številni prostovoljci so odnehali predvsem prvi dan, ker se niso pustili zmerjati jeznim obiskovalcem tekmovanj.


V prvih dneh olimpijskih iger v Riu so imeli organizatorji težave s prevozom in oskrbo, zaradi premajhnega števila varnostnikov pa so morali gledalci v dolgih vrstah čakati, preden so jih spustili na tekmovališča. Prostovoljci za svoje delo niso plačani, dobijo pa brezplačno hrano in lahko brezplačno uporabljajo javni prevoz.

"Dobro pri naših prostovoljcih pa je, da odražajo brazilsko fleksibilnost in se hitro odzivajo na težave. Opravljajo izredno delo in zelo smo ponosni nanje," je dodal Andrada.

Po poročanju portala Folha de S. Paulo so prostovoljci približno sto akreditacij za olimpijske igre dali drugim osebam, zaradi česar so sklenili vojaki na vhodih na športna prizorišča poostriti nadzor.

Naloga prostovoljcev iz Brazilije in tudi iz tujine je, da odgovarjajo na vprašanja obiskovalcev olimpijskih iger ter jim na postajah podzemne železnice pomagajo najti pravi vlak. Številni so sicer videti preobremenjeni in nudijo napačne odgovore. "Nekatere bi morali bolje izšolati," je priznal Andrada.

Članki iz rubrike