Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

gg
gg
0 25.08.2016 09:20:44

Ledeni morilec: Vrnitev (Mechanic: Resurrection)

Režija: Dennis Gansel

Scenarij: Philip Shelby in Tony Mosher
Igrajo: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones in drugi
Žanr: akcijska srhljivka
Dolžina: 98 minut

Delo ledenega morilca ni nikoli končano.

Po skrbno načrtovani in speljani uprizoritvi lastne smrti v plamenih eksplozije pred leti je Arthur Bishop (Jason Statham) prepričan, da se je izbezal iz morilskega posla. Njegov cilj je, da se mirno upokoji in utone v pozabo anonimnosti.


Ampak – vsaj tokrat – Bishopu ni uspelo pretentati prav nikogar. Nekdo dobro ve, da je še živ… in to nekdo, ki mu je bil nekoč zelo blizu. Neizprosni poslovnež Crain (Sam Hazeldine) potrebuje usluge najetega morilca, ki ve, kako smrti žrtev prikazati kot nesrečo. Crain, edini, ki do potankosti pozna Bishopovo nekdanje življenje, bo storil vse, da ledenega morilca izbeza iz upokojitve in s svojimi edinstvenimi sposobnostmi opravi nalogo.

V normalnih okoliščina Bishop ne bi niti pomislil na to, da bi mu ustregel, saj grožnje, da bo končal pod rušo, tudi zdaj ne bodo omajale odločnosti, ki jo je bil gradil vsa leta svoje nevarnosti polne kariere. A tokratni nasprotnik natanko ve, na katero struno mora zaigrati, da bo Bishop pristal na njegovo zahtevo – na varnost in življenje skrivnostne ženske (Jessica Alba), ki je osvojila Bishopove misli in čustva.

Ker mu ne preostane drugega, Bishop pristane, da se še enkrat vrne v svet, ki ga je bil s takšnim trudom in muko pustil za seboj. Tokrat mora ubiti tri odvratne in skrbno varovane tarče, med katerimi je tudi eden najuspešnejših prekupčevalcev z orožjem na svetu (Tommy Lee Jones). Bishop mora prepotovati cel svet, da izpolni zadano nalogo in obvaruje svojo žensko. Če ugotovi, kako so njegove tri tarče povezane in zakaj bi se jih naročnik rad znebil, bo morda našel tudi pot, da prelisiči zlobneža, ki ga je s svojo zahtevo in izsiljevanjem potisnil v kot. Prvič v svoji karieri ima tako ledeni morilec novo motivacijo, da izpelje svojo nalogo. Kajti tokrat je zadeva osebna…

Leta 2011 je Ledeni morilec v novi inačici klasike žanra iz sedemdesetih občinstvu vnovič predstavil predanega morilca, ki mora proti svoji volji izuriti samosvojega varovanca in hkrati najti osebo, ki je umorila njegovega mentorja. Čeprav ni manjkalo akcijskih prizorov, je bil film precej intimen in njegovo zgodbo so poganjali liki – imenitna priložnost štiri desetletja poprej za Charlesa Bronsona, da dokaže svoje igralske sposobnosti, kot tudi za Jasona Stathama v novi inačici, ki je na liku morilca Arthurja Bishopa pustil lasten pečat. Obe inačici sta bili prav zaradi tega veliki uspešnici. Zato so se za novo Bishopovo pustolovščino odločili, da obseg franšize razširijo in svojega »silaka« popeljejo za »stopničko više,« kot pravi Phillip Shelby, ki je scenarij spisal skupaj s Tonyjem Mosherjem po likih, ki jih je ustvaril Lewis John Carlino. To pomeni, da je občutek nevarnosti podan še skozi večji objektiv, ki ponuja tudi boljši vpogled v to, kdo ledeni morilec je. Režiral je Dennis Gansel, producentje so bili John Thomspon, Robert Earl, David Winkler in William Scartoff.

Igrajo še Michelle Yeoh, John Cenatiempo, Toby Eddington, Femi Elufowoju, Jr., Rhata Phongam in Natalie Burn, izza kamer pa so sodelovali direktor fotografije Daniel Gottschalk, scenograf Sebastian T. Krawinkel in kostumografinja Preeyanan Suwannathada. Glasbo je zložil Mark Isham.

Značke: film, kino

Članki iz rubrike