Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

tt
tt
0 30.08.2016 13:13:31

Olimpijce sprejeli tudi na Ministrstvu za obrambo

Ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik GŠSV generalmajor dr. Andrej Osterman sta konec prejšnjega tedna sprejela pripadnice in pripadnike Športne enote Slovenske vojske, ki so tekmovali na olimpijskih igrah v Braziliji, in njihove trenerje.

Ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik GŠSV generalmajor dr. Andrej Osterman sta vrhunskim športnicam in športnikom, zaposlenim v Slovenski vojski, čestitala za dosežke na olimpijskih igrah Rio 2016. Teh se je, kot je dejal načelnik GŠSV, udeležilo kar 18 športnic in športnikov ter tri trenerke oziroma trenerji, ki so zaposleni v Slovenski vojski, kar je več kot tretjina celotne slovenske reprezentance.

p20160826_1

Pripadnice in pripadniki Športne enote Slovenske vojske so skupaj dosegli kar osem finalnih uvrstitev, med njimi je Peter Kauzer v kajaku na divjih vodah v disciplini slalom K1 osvojil srebrno medaljo, Anamarija Velenšek pa si je kljub poškodbi kolena v judu, v kategoriji do 78 kilogramov, priborila bronasto odličje. Ministrica je ob tem poudarila, da je dosežek prav vsakega športnice in športnika odličen ter pri tem izpostavila vrednote športnic in športnikov, ki so pomembne tudi v vojaškem sistemu. Kot je dejala, Ministrstvo za obrambo z 69 zaposlenimi vrhunskimi športnicami in športniki ohranja raven števila njihovih zaposlitev iz preteklega obdobja.

Članki iz rubrike