benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

tr
tr
0 15.09.2016 14:05:21

Preko 1000 se jih bo v soboto pognalo na letalnico

Red Bull 400 v Planici je najtežja od Red Bull 400 preizkušenj in ne drži se je zastonj tudi sloves najtežje tekaške dirke na 400 metrov nasploh. Letošnja izvedba bo spet tudi rekordna. Prijavljenih je največ tekmovalcev do sedaj, največ moških in največ žensk, pa tudi najbolj mednarodno obarvano bo. Preko 1000 borcev s strmino, iz kar 24 držav, se pričakuje to soboto pod Poncami.

Prijave so zaključene, prostih mest na štarnih linijah ni več, pa tudi časa za trening ne. Prihodnje dni je treba noge in roke le dobro spočiti in se nato pravilno ogreti za sobotni naskok na letalnico vseh letalnic, planiško lepotico bratov Gorišek. Tisti, ki vedo kako pomembna je pri ekstremnih naporih pravilna prehrana, na krožnik poostreno gledajo že nekaj dni.

Na štartu bo v soboto tudi veliko tujcev, zato bodo morali slovenski borci tudi letos pošteno zavihati rokave, če bodo želeli stati na stopničkah, še posebej na najvišjih. Kar 40 tekmovalcev pride na tekmo posameznikov iz Velike Britanije, pa 37 iz Avstrije, 28 iz ZDA ... No, Slovencev bo seveda še vedno daleč največ! Kar 421 "svojih" posameznikov bomo imeli v ognju! O imenih nima smisla govoriti. Heroji bodo zopet vsi, ki bodo pritekli na vrh, še posebej tisti, ki se bodo uvrstili v finale ...

Salomonov tekač dneva
Poleg najhitrejših bo tokrat ponovno razglašen tudi tekmovalec dneva po izboru blagovne znamke Salomon. Nagradili bodo tistega, ki se mu bo po preizkušnji posameznikov vrednost laktata v krvi najhitreje znižala. Kako? Vsakemu tekmovalcu v kvalifikacijah bodo ob prihodu v cilj vzeli vzorec krvi, meritev pa ponovili čez nekaj minut. Hitro padanje vrednosti Laktata je pokazatelj dobre regeneracije, kar je značilnost dobre pripravljenosti. Iskali bodo torej najbolje kondicijsko pripravljenega, ki mu (ali ji) bodo podarili Salomonov tekaški komplet.


Kaj pa vreme?
Vreme bo! Še vsako leto je bilo, lani celo malo slabše, pa je bila tekma do sedaj verjetno najboljša. Kakšen oblak več na nebu je tako ali tako dobrodošel, da ni prevroče! Napovedi za ta konec tedna ne obljubljajo povsem poletnih razmer, a tekma bo v vsakem primeru.

Za gledalce je ogled brezplačen!

Tekma se začne s kvalifikacijami ob 11.30. Teklo se bo v kategorijah posamezno, moški in ženske, štafetah 4 x 100m in gasilskih štafetah 8 x 50m. Ob tem imajo gasilci še posebno nalogo. Teči morajo v polni gasilski delovni opravi.

Urnik tekmovanja in vse ostale informacije najdete na povezavi redbull.si/400.

Članki iz rubrike