Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 23.09.2016 09:21:30

Najboljši 'uličarji' in predvsem obilica zabave

Živimo v digitalni dobi, v kateri se je spremenilo marsikaj, toda nekaj še naprej ostaja nespremenjeno: ljubezen do nogometa, ki povezuje prijatelje. Bodisi pri igranju najpopularnejše igre na svetu bodisi pri spremljanju najpomembnejše postranske stvari na svetu ob vrču piva.

Prav zato so se pri Pivovarni Union, ki je že od nekdaj močno povezana s športom, predvsem z nogometom (dolgoletni sponzorji NZS in od letošnje sezone prvič tudi sponzorji slovenske prve lige), odločili za organizacijo serije 10 malonogometnih turnirjev, ki bodo vse vrnili v tiste bolj preproste, za mnoge lepše čase. V čase, ko se je na betonskih igriščih od zore do mraka igral mali nogomet, ko so se kronali najboljši »uličarji« in ko so se ne nazadnje začenjale nogometne poti kasneje številnih nogometnih zvezdnikov.


Po zatišju na tem področju bo zdaj Pivovarna Union poskušala vnovič oživiti nogometno ulico, prvi turnir pa je na sporedu že to soboto, ko se bodo največji ulični mojstri pomerili na Fužinah v Ljubljani. Zanimanje za turnir je ogromno, prijavljenih je že več kot 40 ekip, od katerih jih je več kot 20 plačalo kotizacijo v višini 30 evrov (vsaka ekipa dobi majice, hrano in pijačo ter vstopnice za prvoligaške tekme), prijave pa so mogoče vse do sobote zjutraj. Na turnirju lahko sodelujejo vsi, edina omejitev je, da morajo biti nogometaši stari 16 let. Igra se na betonskem igrišču, na katerem se igra v sistemu 5 + 1, turnirji pa bodo sestavljeni iz dveh delov: jesenskega, v katerem bo organiziranih pet turnirjev (Ljubljana, Domžale, Koper, Velenje, Nova Gorica), in spomladanskega, v katerem bo organiziranih prav tako pet turnirjev. Zmagovalci posameznega turnirja bodo nagrajeni s kombijem piva in se uvrstili na finalni turnir, na katerem se bodo potem potegovali za glavno nagrado: ogled izbrane tekme lige prvakov v sezoni 2017/18 za pet članov ekipe z vključenim prevozom in hotelom.


Vseeno pa to ne bodo klasični turnirji, na katerih se bodo samo najboljši 'uličarji' merili za nagrade, temveč bo šlo za fantastičen dogodek, ki je v prvi vrsti namenjen zabavi. Tako bodo lahko obiskovalci ob spremljanju najboljših uličnih nogometašev uživali tudi v številnih drugih stvareh. Poskrbljeno bo za vse, tako za najmlajše, ki se bodo lahko zabavali v zanje prilagojenem parku z napihljivimi igrali, kot za malo starejše. Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo, ki bo na voljo po zares dostopnih cenah (hot dog 2 evra, pleskavica 4 evre, čevapčiči 4 evre, odojek 7 evrov, nefiltrirano pivo 2,20 evra itd.), za dodaten dvig razpoloženja pa bo skrbel tudi znani didžej, ki bo množico poskusil v dobro voljo spraviti z najboljšimi hiti.


Praktično bo torej šlo za čisto pravo veselico, na kateri se bo dobro jedlo in pilo, pelo in plesalo, hkrati pa bodo imeli obiskovalci možnost spremljati tudi nogometne vragolije najboljših 'uličarjev'. Kdo ve, morda se na turnirju pojavi tudi novi Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo ali pa vsaj novi Josip Iličić. Prva priložnost za kaj takšnega bo torej že v soboto na ljubljanskih Fužinah (igrišče pri fužinskem gradu), kjer se bo dogajanje začelo že ob 9. uri zjutraj, ko se začne turnir, trajalo pa bo vse do 21.30, ko je na sporedu podelitev nagrad.

Članki iz rubrike