Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

až
0 30.09.2016 13:17:22

Živjo, nogomet: Kralj si v drugo verjetno ne bo nadel krone?

Nikola Miljković
Potem ko je pretekli konec tedna na Fužinah uspešno zaživel nov projekt Pivovarne Union, se ta konec tedna pestro nogometno dogajanje seli v Domžale, natančneje v Trzin, kjer bo na sporedu drugi turnir v sklopu Živjo, nogomet.

Nogomet, ki smo ga vsaj v določenem trenutku igrali vsi. Vsakdo izmed nas se lahko z malim nogometom ali futsalom poistoveti na najbolj prvinski ravni. Od tam pravzaprav izvira ljubezen do nogometa. In prav to je ena od idej novega projekta, in sicer da bi združili vse mogoče vidike nogometne igre. Poleg zabave je vsekakor prisoten tudi tekmovalni vidik. Prvi turnir je v žep pospravila ekipa Vunder bar, ki ji je na igrišču poveljeval Amir Dervišević. Visokorasli nogometaš Maribora, ki trenira skupaj z B-moštvom, saj je že nekaj časa v nemilosti tistih, ki skrbijo za prvo ekipo 13-kratnih državnih prvakov, je bil zvezda grobega fužinskega asfalta, medtem ko je ob njem največ pozornosti požel ambasador dogodka Nejc Vidmar, trenutno poškodovani vratar Olimpije. Kot rečeno, bo tudi na drugem turnirju pestro, Živjo, nogomet pa nadaljuje svojo serijo jesenskih turnirjev v Športnem parku Mlake v Trzinu.

Preostali turnirji
Jutri – Domžale (Trzin – Športni park Mlake)
15. 10. 2016 – Koper (Bonifika)
22. 10. 2016 – Velenje (Cesta Simona Blatnika)
29. 10. 2016 – Nova Gorica (pri krožišču v Rožni Dolini)

Se lahko postavite po robu zvezdam futsala?
Če bo vreme služilo vsaj tako dobro kot pred šestimi dnevi na ljubljanskih Fužinah, se nam tudi nekoliko zunaj prestolnice obeta zanimivo nogometno dogajanje ob prijetnih temperaturah, ki bodo zagotovo privabile številne mimoidoče in radovedneže. Tokrat verjetno ne bo treba »plavati« za žogami, ki bi zletele prek ograje in končale v vodi, kot se je to dogajalo v bližini Ljubljanice, kjer je potekal prvi turnir, vseeno pa si lahko organizatorji znova obetajo množičen obisk, številne prijave na novo sestavljenih ekip, ki jih je pritegnilo dogajanje v Fužinah. Ekipe Vunder bar sicer ni na seznamu prijavljenih ekip, zato se pojavlja ugibanje, ali so morda po veličastni zmagi tako rekoč na vrhuncu končali z igranjem na letošnjih turnirjih pod okriljem Pivovarne Union.

Spremljajte Živjo, nogomet na družbenih omrežjih Facebook in Instagram ter na spletni strani www-zivjo-nogomet.si, na kateri se lahko ekipe tudi prijavijo za sodelovanje.

Dogajanje bo znova potekalo vso soboto, natrpan urnik pa bodo skušali organizatorji malce presekati tudi z odlično jedačo in pijačo. Nogomet in krasna zabava? Je sploh mogoča boljša kombinacija? Seveda. Če menite, da ste dovolj sposobni in obvladate odbojno petico, lahko prijetnemu druženju in namakanju v zgodnje jesenskem soncu dodate še en pomemben vidik takšnih turnirjev – zmago. Vendar pozor, prvi turnir je v Ljubljano privabil nekatere zvezde slovenskega futsala, kot so Mile Simeunović, Alen Fetić, Damir Puškar in še mnogi drugi, ki pa so morali v finalu priznati premoč že večkrat omenjeni ekipi Vunder bar. Naloga zagotovo ne bo lahka, a kdo vam bo kos, če boste sestavili zares močno moštvo? Še posebej če se želite po turnirju kot zmagovalci okrepčati s kombijem, polnim z različnimi pijačami, kar organizator ponuja kot glavno nagrado najboljšim »haklerjem«.

Članki iz rubrike