nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

pr
pr
0 19.10.2016 11:41:02

Gora opozarjajo nase!

Melodičen hard rokerski trojec z imenom Gora, ki ga sestavljajo trije izjemno uveljavljeni slovenski glasbeniki Kevin Koradin (vokal, kitara, skupina Tide), Sergej Pobegajlo (bas kitara, Billysi) in David Debevec (bobni, LeeLooJamais), je pred kratkim izdal prvenec z naslovom Gora, zdaj pa iz njega predstavljajo nov single Glasovi.

Melodičen, a hkrati hard rockersko obarvan komad, je udaren in neposreden kar je značilno za skupino Gora. "Skladba 'Glasovi govori o izgubi identitete, o človeku, ki se je izgubil na svoji življenjski poti, ki mu na vsakem koraku nekaj govori kako naj razmišlja, kaj naj počne, kaj je prav, kaj mora imeti, kakšen bi moral biti. Prav zaradi te izgube identitete živimo danes v zelo neuravnovešeni družbi, kjer ljudje iščejo velikokrat potrditev s takšnimi in drugačnimi radikalnimi dejanji'', pravi pevec, kitarist in avtor besedila, Kevin Koradin.

PRIHAJA TUDI SPOT- ŽE KONEC TEGA MESECA!
Spot je v svoje roke vzel Igor Nardin, vodja skupine Noctiferia, luč pa naj bi ugledal že konec meseca. Spot se bo osredotočal na besedilo pesmi in bo po besedah benda, kombinacija med animiranim tekstom in kadri benda, ki so se snemali v foto studiu Zoom Zoom v Ljubljani.

Gora_fotoZigaLovsinweb
Žiga Lovšin

Gora so po nekaj mesecih glasbenega spoznavanja in skupnega ustvarjanja začeli snemati album – spontano in neobremenjeno. Na njem je 10 avtorskih skladb, v katerih se pretakata klasični in moderni metal ter hard rock. Kljub spontanem nastanku skupine in organskem nastajanju skladb pa teme, ki se jih Gora lotevajo, vsekakor niso lahkotne: navdih so našli v stvareh, ki se jih dotikajo, ki jih zanimajo in fascinirajo, saj so želeli ustvarjati nekaj, kar je blizu in všeč najprej njim. Tako so nastali angažirani, družbeno kritični in znanstveno fantastični, temačni teksti, ki naravno sodijo k temačni glasbi. Band Gora je osnovan v želji po uživanju v glasbi, ki jo ustvarjajo; z željo po ustvarjanju glasbe, ki jim je ljuba. Albuma zato niso po nepotrebnem zasičili z instrumenti - vse kar se sliši na albumu je odigrano z bobni, kitaro in bas kitaro, saj so želeli prikazati pristen, organski, surov zvok in občutek, da band pred poslušalcem igra v živo. Pri končni podobi skladb stavili na udarnost in preprostost. Album skupine že najdete na prodajnih policah!

Značke: gora, glasba

Članki iz rubrike