reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zt
zt
0 20.10.2016 11:39:44

Mitteleuropa tudi s slovensko pevko Tatjano Mihelj

Tu pa tam se zgodi, da se človek sreča tudi z izvajalko, ki ni splošno znana, pa zato toliko bolj zanimiva ...

Goričanko Tatjano Mihelj mnogi najbrž že poznate, saj ni novo ime na naši sceni - '99 je nastopila na EMI, isto leto še v oddajah Orion in Zoom in leta 2007 na odličnem koncertu Canzone di confine. Mnogi so si njen odličen glas zapomnili tudi s koncerta Na meji, ko je oder delila z našo superzvezdo Tinkaro Kovač in italijansko pevko Eliso.

Tatjana je svoj glas kalila pri profesorici petja Darji Švajger in se kasneje šolala na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, oddelku za jazz petje.


Poznana je po moderni priredbi skladbe »Vozi me vlak v daljave«, mnogim pa se je vtisnila v srce s pesmijo Poletna noč iz prve sezone oddaje Slovenija ima talent. Lansko leto je na festivalu Mittelfest v Čedadu, na otvoritvenem koncertu imenovanem Carmina Balcanica, skladatelja Valterja Sivilottija posvečenem vodi, med priznanimi pevci (Maya Sar, Tosca, ...) nastopila tudi Tatjana. V sklopu pesmi znanih avtorjev Italije, Furlanije Julijske krajine čez balkan vse do Albanije, je Tatjana zapela Kreslinovo Reka ter zadnjo, pred smrtjo napisano skladbo legendarnega Arsena Dedića z naslovom Plovi crnom vodom.

Letos pred dvema mesecema pa je priznani orkester Mitteleuropa, ki je že gostoval po vsem svetu in sodeloval z vrhunskimi vokalnimi in instrumentalnimi solisti, na avdiciji Tatjano kot edino slovenko s še tremi italijanskimi solisti izbral za večer posvečen kralju swinga Franku Sinatri. Koncert se bo zgodil 20. oktobra v Palmanovi, skladbe večera pa bodo spet izzvenele pod taktirko Valterja Sivilottija.

Skladbe, ki bodo izvedene, lahko najdete na tej povezavi: http://www.mitteleuropaorchestra.it/it/concerto/mitteleuropa-orchestra-2/ .

Značke: mihelj, glasba

Članki iz rubrike