stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ft
ft
0 07.12.2016 15:06:15

WINGS FOR LIFE WORLD RUN 2017: Prijave so odprte, udeležba je lahko tudi darilo

V nedeljo, 7. maja, naslednje leto bo ves svet že četrto leto zapored tekel za tiste, ki tega ne zmorejo. Za prijave do novega leta je štartnina ugodnejša, v decembru pa bodo gotovo zelo aktualni tudi darilni boni, s katerimi lahko ta dobrodelni tek podarite.

December je tudi čas sklepanja novoletnih zaobljub, ena pa je lahko ravno udeležba na teku Wings For Life World Run. Tisti, ki so na njem že tekli, se lahko morda odločijo, da bodo zmogli vsaj 5 kilometrov dlje, drugi morda, da bodo v tek prepričali še koga od bližnjih in mu podarili bon. S tem bodo naredili dve dobri deli - prispevali v fundacijo Wings For Life, kamor gre ves izkupiček štartnin, nekomu drugemu pa bodo dali motivacijo, da naredi nekaj dobrega tudi zase.

Wings For Life World Run je iz leta v leto večji dogodek, njegova največja organizacijska posebnost pa je istočasen tek po vsem svetu. Lokacije med seboj povezuje vrhunska tehnologija, ki omogoča prenos v živo, s sliko in podatki z vseh koncev sveta ter hkrati popoln nadzor organizatorja nad sinhronizacijo tekov. Ponekod tečejo podnevi, ponekod ponoči. Ponekod je pomlad, drugje jesen, vsi pa se s štarta zaženejo isto sekundo.


Pred tekači je povsod en jasen cilj – čim dlje “bežati” pred ciljno črto, ki se v obliki zasledovalnega avtomobila po trasi pomika s točno določeno hitrostjo. Ko te prehiti, si s tekom zaključil, tvoj rezultat pa postane podatek o pretečeni razdalji. Zasledovalni avtomobil postopno pospešuje, zmagovalec pa je na koncu tisti, ki pred njim teče najdlje. Letos je bil to globalno Italijan Giorgio Calcaterra, ki je tekel v Milanu in zmogel 88,44 kilometrov. Pri ženskah je bila najboljša Japonka Kaori Yoshida, tekla je v Tokašimi in pretekla 65,71 kilometrov. Na slovenski trasi s štartom in ciljem v Ljubljani sta bila najboljša Vid Senica (64,58) in Lucija Krkoč (50,84).

Vseh prijavljenih tekačev na teku 2016 je bilo 130.732, od tega 3.000 v Ljubljani, kjer so bila štartna mesta razprodana že nekaj tednov pred dogodkom. Poleg tega je preko 20.000 ljudi po celem svetu teklo izven uradnih tras, s pomočjo mobilne aplikacije Selfie Run, ki simulira zasledovalno vozilo v realnem času. Vsi tekači skupaj so pretekli preko 1.255.000 kilometrov, kar je 3,2-kratna razdalja do Lune. Pri izvedbi je po celem svetu pomagalo več kot 16.000 prostovoljcev, teklo pa se je v 12 časovnih pasovih. 100% vseh štartnin je bilo namenjenih financiranju raziskovalnih projektov fundacije Wings For Life, ki se ukvarja z iskanjem zdravila za poškodbe hrbtenjače.

Prijave na tek se zbirajo na uradni strani www.wingsforlifeworldrun.com, na isti strani pa lahko kupite tudi bon s katerim boste tek podarili nekomu drugemu. Za prijave v letu 2016 znaša štartnina 20 EUR, kasneje pa 30 EUR. Enako velja za bone.

Članki iz rubrike