Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 13.12.2016 08:34:41

Danes bodo znani najboljši slovenski športniki 2016

Reuters
Društvo športnih novinarjev Slovenije bo nocoj slovesno razglasilo najboljše športnike v državi. Krone iz leta 2015 trenutno nosijo alpska smučarka Tina Maze in smučarski skakalec Peter Prevc, ekipa leta pa je bila lani odbojkarska reprezentanca Slovenije.

Najboljše športnike sezone bo DŠNS razglasilo na tradicionalni prireditvi Športnik leta ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani z neposrednim prenosom na TV Slovenija.

Podelili bodo tudi nagrado za izstopajočo mlado športno osebnost leta, ta nagrada je bila lani podeljena drugič, po atletinji Maruši Mišmaš jo je dobil motokrosist Tim Gajser.



Priznanja najboljšim bodo ob petindvajsetletnici samostojne slovenske države izročili vrhunski športniki iz tega obdobja; Iztok Čop, Brigita Bukovec, Primož Peterka, Urška Žolnir, Dušan Hauptman, Rajmond Debevec.

Uro in pol pred prireditvijo, ki poteka nepretrgano od leta 1968, bo sprejem za športnike in trenerje pripravil slovenski predsednik Borut Pahor, ki se bo nato skupaj z drugimi predstavniki države, gospodarstva in športa udeležil razglasitve. Voditeljica bo novinarka TV Slovenija Sanja Modrić, glasbena gosta pa bosta Nina Pušlar in Zlatko ter plesna skupina Zavod Vitkar.

Članki iz rubrike