kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

eu
eu
0 30.12.2016 23:58:34

Mihalinčeva in Tiršek

Drago Wernig - TAKA
V Zgornji Savinjski dolini so prvič izbrali najboljše športnike, v prvem izboru pa sta bila v kategoriji članov pričakovano najboljša olimpijca, atletinja Maja Mihalinec in srebrni na para igrah, strelec Franček Gorazd Tiršek.

Mihalinčeva je priznanje, domiselni leseni pokal (delo Pavla Skoka) osvojila pred gorsko kolesarko Moniko Hrastnik (2. in 4. na EP) in lokostrelko Tino Gutman (3. ekipno in 6. posamično na SP). V moški konkurenci je srebrni olimpijec Tiršek zanesljivo zmagal, izredno zanimiv pa je bil boj za drugo mesto med nogometašema ljubljanske Olimpije, reprezentantoma Antoniem Delameo Mlinarjem in Aljažem Kreflom. Na koncu je bil drugi članski reprezentant in ljubljanski kapetan Delamea, mladi reprezentant Krefl pa je zaostal le za nekaj točk. Ekipa leta je postala SSK Ljubno, naziv mlade športnice je osvojila odbojkarica Nika Cigale, mladega športnika pa alpski smučar Nejc Naraločnik. Za najboljšega prireditelja so izbrali prireditelje svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske v Ljubnem. Priznanje za življenjsko delo je pripadlo Danilu Dobovičniku.

416-24-mozirje 2 dw
Drago Wernig - TAKA


Prireditev, ki je želela opozoriti slovensko javnost na športno življenje v tem delu Slovenije, si je v Športni dvorani v Mozirju ob prisotnosti županov sedmih občin, pokroviteljev in številnih gostov( žal je manjkal brez opravičila napovedani predsednik OKS Bogdan Gabrovec) ogledalo 700 obiskovalcev. Za dobro vzdušje so skrbeli ansambel Golte, domača pevka Alya, zasedba Pepel in kri ter združeni pevski zbor Osnovnih šol Ljubno in Luče pod vodstvom dirigenta Mitje Veniška, svoj pomemben delež pa je dodal domiselni voditelj in televizijec Saša Jerković.

Članki iz rubrike