Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
0 02.01.2017 13:28:49

Hrvaški soigralec Jake Klobučarja za las ušel smrti v Istanbulu

Profimedia
Samo srečnemu naključju se hrvaški košarkar, ki je pred leti igral za Olimpijo, lahko zahvali, da ni bil v trenutku morilskega napada v Istanbulu tudi sam med gosti nočnega kluba.

"Še nikoli v življenju nisem bil tako prestrašen, kot tistih nekaj ur. Panika je veliko preblaga beseda za občutke, ki sva jih doživljala z ženo," se silvestrske noči spominja Damir Markota. Enaitridesetletni krilni center je bil v sezoni 2010/11 in nekaj mesecev naslednje sezone član Uniona Olimpije. Zdaj si kruh služi v Turčiji, v klubu Istanbul B.B. je že drugo sezono soigralec Jake Klobučarja, v preteklosti pa sta z njim igrala tudi Saša Vujačić in Jure Balažić.

V najdaljši noči leta se je tudi Markota z ženo napotil v nočni klub Reina, kjer sta hotela pričakati novo leto. Ker je padal dež, sta vedrila pod streho avtobusne postaje in od tam še enkrat skušala priklicati prijatelja. Ker se ni javil, sta se napotila v drug klub, ki je od Reine oddaljen le sto metrov.



"Po četrt ure v njem je DJ prekinil z vrtenjem glasbe in nekaj povedal v turškem jeziku. Nisva razumela, toda po reakciji ljudi, ki so začeli jokati in teči na vse strani, sva vedela, da se je zgodilo nekaj groznega," je za Jutarnji list povedal Markota. Z ženo sta kmalu zatem izvedela, kaj se je zgodil. "Takrat sta naju zajela strah in panika, okamenela sva."

Zatekla sta se v bližnji hotel in v njem čakala, da sta po nekaj urah lahko odšla domov. "Bilo je grozno. Ljudje so jokali, od žalosti in muke so padali na kolena, prihajali so ranjeni. Bil je odvraten občutek," je še povedal Markota, ki zdaj razmišlja, ali ostati v Istanbulu.

Članki iz rubrike