reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
18 28.01.2017 14:05:01

Prosi za denar za ogrevanje

Nikola Miljković
V osemdesetih letih je bil eden najboljših igralcev Olimpije in vsem klubom velike jugoslovanske četverice zabil gol. Danes pri 58-letih mora prositi za denar, da lahko plača položnice.

Z Darkom Domadenikom smo se pogovarjali pred približno dvema letoma. Že takrat je bil brez službe, a še ni bilo tako hudo. Zdaj živi s sinom v najetem stanovanju in dobiva 292 evrov socialne pomoči. Z Domadenikom so se pogovarjali v Slovenskih novicah in razkrili žalostno zgodbo nekdanjega upa slovenskega nogometa.
Res je bil izvrsten igralec, ki je mnogo obetal, a je že pri 24 letih obesil nogomet na klin in odšel v podjetniške vode. Z Markom Elsnerjem je ustanovil podjetje, ki je kasneje propadlo, predvsem pa ga je finančno izčrpala ločitev in dolgotrajno sodni postopki, ki se vlečejo že 20 let. "Vse bi delal. Imam 33 let delovne dobe in znam prijeti za vsako delo," je povedal Domadenik za Slovenske novice in dodal, da je najhuje pozimi, saj stanovanje v katerem živi ni ogrevano. Ima pa električni radiator in majhno peč. Toda ob takem mrazu kot je v tej zimi, porabi elektrike, zato je prosil za pomoč oziroma za plačilo položnice za ogrevanje. Novicam se je iskreno zahvalil za pomoč, da so mu plačali 145,88 evra "težko" položnico. "Tako hitro izgubiš službo... Potem je samo od človeka odvisno, ali boš to speljal ali pa greš pod vlak."
Domadenika se starejši navijači Olimpije zagotovo spomnijo, ko je zabil tisti zmagoviti gol Crveni zvezdi na Bežigrajskem stadionu, toda kruta so pota usode, ki te potem odpeljejo nekam daleč, daleč stran – na rob preživetja, tako daleč, da moraš prositi dobre ljudi, da ti je lahko toplo.

Članki iz rubrike