Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ou
ou
0 01.02.2017 18:26:04

S Hervisom do idealnih smučarskih čevljev

Hervis z revolucionarno tehnologijo do pravih smučarskih čevljev po vaši meri.

Smučarski čevlji so z vidika marsikaterega smučarja najpomembnejši del opreme, saj nudijo potrebno oporo telesu in pomagajo pri obvladovanju zavojev. Nakup pravih pancarjev pa je lahko zahteven proces, zato je pomembno, da vas med kupovanjem spremlja izkušeno in strokovno podkovano oko prodajalca. V Hervisu, največjem ponudniku športne opreme pri nas, je zato prijazno osebje vedno na razpolago za nasvete glede ustreznosti smučarskih čevljev.

Glow_HawxMagna_CMYK

Z namenom, da vam še dodatno olajša proces kupovanja, pa Hervis v izbranih poslovalnicah nudi za določene modele pancarjev revolucionarno tehniko toplotne obdelave, ki vaše smučarske čevlje oblikuje glede na vašo nogo ter se prilega tudi najbolj kritičnim delom stopala, okoli gležnja in pete. Posebna pečka za preoblikovanje uporablja 2 inovativni tehnologiji, Atomic Memory Fit in Salomon Custom Shell 360°, ki preoblikujeta zunanji del čevlja popolnoma po meri stopala. S segrevanjem posebne raztezne plastike se ta ravno prav razširi, prilagodi in popolno objame stopalo. Zaradi popolnega anatomskega prileganja bodo vaša stopala bolje prekrvavljena in bodo ohranjala naravno toploto, smuka pa bo pravi užitek.

Kvalitetna smučarska obutev je zelo pomembna, saj predstavlja potrebno ravnotežno vez med telesom in smučmi. Pri čevljih je pomemben tudi nagib zgornjega dela, ki vam samodejno potiska kolena naprej, saj slabšim smučarjem ravnotežje velikokrat uhaja nazaj, ker pozabijo pokrčiti kolena. Dodaten problem pri kupovanju smučarskih čevljev je tudi to, da se vaši nogi popolnoma prilagodijo šele po 5-10 dneh. Zaradi tega se vam lahko zdi, da se smučarska obutev vašemu stopalu v trgovini prilega, po daljši uporabi na smučišču pa ugotovite, da vas zadnji del pravzaprav tišči. Hervis se zaveda, da niti dve stopali nista enaki, še naši lastni dve ne. V ta namen v Hervisu ponujajo revolucionaren proces toplotne obdelave, ki s pomočjo dveh tehnologij, Atomic Memory Fit in Salomon Custom Shell 360° vaše smučarske čevlje preoblikujejo popolnoma glede na obliko vaših nog. Pri Atomic Memory Fit tehnologiji, ki je primerna za modela Hawk in Redster, ima plastika zaradi ključne sestavine Memolink boljše raztezne lastnosti in posledično omogoča lažje preoblikovanje. Posebna plastika se med procesom segreje in objame obliko vašega stopala ter to obliko ohrani. Gre za enega izmed najhitrejših načinov toplotne obdelave pancarjev na svetu, saj je potrebnih le pet minut, da se zunanja školjka in manšeta segrejeta na primerno temperaturo, celoten proces preoblikovanja pa vzame le pičlih 12 minut. V pičlih 20 minutah pa lahko zunanjo školjko čevlja preoblikujete tudi s pomočjo Salomon Custom Shell 360° tehnologije in My Custom Fit 3D tehnologije predoblikovanja notranjega vložka. Običajni smučarski čevlji imajo namreč notranji del sestavljen iz dveh ravnih kosov vezanega materiala. Pri Salomonu pa so razvili prvi notranji čevelj, ki je dejansko zgrajen v treh dimenzijah in je oblikovan po stopalu, rezultat tega pa je udobje, ki ga še niste doživeli.

Hervis boot fitting_Salomon Custom Shell 360°

Hervisovi strokovnjaki svetujejo
Pred nakupom smučarske obutve vam Hervis priporoča, da se posvetujete s strokovno podkovanim prodajalcem. Le-ta vam lahko konstruktivno svetuje glede trdote smučarskega čevlja in prileganja vašega stopala. Pri izbiri velikosti je potrebno upoštevati, da se prava velikost pokaže šele ob potisku kolena naprej in potiskom pete čevlja nazaj. Da se čevelj popolnoma prilega vašemu stopalu, pa je še posebej pomembno za tiste posameznike, ki imajo kakršnokoli anomalijo noge ali stopala. V to kategorijo spadajo tudi precej pogoste anomalije, kot so visok nart, podaljšana zadnja kost, izrasla kost na palcu, širši gleženj in podobno. Za to skupino ljudi je zato še posebej pomembno, da so smučarski čevlji čimbolj prilagojeni njihovim potrebam, kar omogoča Hervis s posebno pečko in Memory Fit (Atomic) ter Custom Shell 360° (Salomon) tehnologijama toplotne obdelave. Postopek preoblikovanja lahko opravite v naslednjih poslovalnicah Hervis po Sloveniji: BTC Ljubljana, Celje, Maribor, Novo mesto, Kranj in Koper.

Več informacij na Hervis in na Facebook strani.

Galerija

Članki iz rubrike