kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 07.02.2017 12:32:20

Rusija priznala zlorabo dopinga, tekači izgubili pritožbo

Vitalij Mutko
Reuters
Vitalij Mutko, namestnik predsednika ruske vlade in odgovoren za šport je v komentarjih, ki so jih objavili državni mediji, priznal, da so številni ruski trenerji krivi za številne pozitivne dopinške teste ruskih športnikov. Ob tem so štirje ruski smučarski tekači izgubili pritožbo pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS), tako da je obveljal suspenz.

"Športniki so kršili pravila. Številni trenerji ne razumejo, kako delovati brez dopinga, zato je zdaj čas za njihovo upokojitev," je dejal Mutko za državno agencijo R-Sport.

Ruski atleti so morali izpustiti lanske olimpijske igre v Riu, potem ko so se pojavili številni dokazi o sistemski zlorabi prepovedanih sredstev. V ruski atletski zvezi je prišlo do številnih kršitev, a zdaj imajo atleti novo vodstvo, vključno z novim glavnim trenerjem, je dejal Mutko in dodal: "Vsi športniki so pod nadzorom. Vse redno testiramo."



Smučarski tekači Julija Ivanova, Jevgenija Šapovalova, Aleksej Petuhov in Maksim Vilegžanin so se po izrečenem dopinškem suspenzu pritožili na kazen. Olimpijski prvak Aleksander Legkov in njegov moštveni kolega Jevgenij Belov sta podobni pritožbi izgubila že pred časom. Tekači so se pritožili tudi na mednarodno športno arbitražo Cas.

Pri FIS so 22. decembra suspendirali številne zimski športnike, potem ko je Mednarodni olimpijski komite odprl disciplinske postopke proti 28 ruskim športnikom z zimskih olimpijskih iger v Sočiju 2014, ki so bili vpleteni v zlorabo dopinga. Postopke je spodbudila objava drugega dela McLarnovega poročila v začetku decembra, ki je razkrila sistemski doping v Rusiji. Glavni preiskovalec Svetovne protidopipke agencije Wade je analiziral 95 vzorcev ruskih športnikov iz Sočija in jih dal na voljo Moku. Po poročanju kanadskega odvetnika Richarda McLarna so kar pri 28 športnikih ugotovili in dokazali zlorabo prepovedanih sredstev in manipuliranje z vzorci.

Značke: doping, rusija, mutko

Članki iz rubrike