Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Svet24
Svet24
0 08.02.2017 21:56:43

Za 17-letnega Tima, ki se bori z rakom

V Kranjski Gori bo v petek potekal že drugi Grubin memorial, Kralj veleslaloma.

Novembra 2015 je športni svet pretresla novica, da je v prometni nesreči umrl nekdanji slovenski smučar in smučarski trener, Drago Grubelnik. V njegov spomin so se družina, prijatelji, kolegi, sodelavci in oboževalci zbrali že lani, tudi letos pa bodo poskrbeli, da bo spomin na enega izmed boljših slovenskih smučarjev skozi dobrodelnost in zabavo živel naprej.
"Z organizacijo Grubinega memoriala želimo ljudem sporočiti, kakšen človek je bil Drago. Zabaven, pravi prijatelj in vedno pripravljen pomagati. Zato tudi druženje njegovih prijateljev skozi simbolično tekmovanje in zabavo z rock koncertom. Predvsem pa, da z druženjem in obujanjem spominov nanj naredimo nekaj dobrega in pomagamo nekomu, ki pomoč zares potrebuje," je o pomenu tekme povedal nekdanji slovenski smučar in Dragov dober prijatelj Rene Mlekuž. K temu pa je dodal, da se Grubelnika, oziroma Grube, kot so ga klicali prijatelji, spominja kot prijatelja v pravem pomenu besede, brez dlake na jeziku in kot osebo, ki je samo v nekaj minutah naredila tak vtis na človeka, da ga ta nikoli ni pozabil. "Njegova pozitivna energija je bila enostavno nalezljiva," je še dodal Mlekuž.
Letos so se organizatorji odločili, da z dobrodelnim smučanjem poskusijo spremeniti usodo 17-letnemu Timu, ki ga je kot odličnega osnovnošolca, talentiranega športnika v začetku srednješolskega izobraževanja zaznamovala težka bolezen, rak. Po več operacijah možganov, kemoterapijah in obsevanjih, njegovo zdravstveno stanje še vedno ni zadovoljivo. Edino rešitev vidijo v zdravljenju v tujini, a ker je njegova mama samohranilka in ima Tim še tri sorojence, ne zmorejo stroška niti potovanja, kaj šele medicinskega posega in terapije.
"Ljudje naj pridejo zaradi sproščenega druženja in zabave. Zaradi tega, ker so Dragovi prijatelji dobri ljudje, in ker bodo s svojo prisotnostjo in majhnim denarnim prispevkom (štartnino) pomagali nekomu, ki si žal sam ne more," so besede, s katerimi Mlekuž vabi na petkovo dobrodelno smučarsko zabavo.

V petek, 10. februarja, se bo v Kranjski Gori uradni program začel okoli 13. ure, uradni štart veleslaloma pa ob 17. uri. Po uradnem delu na trgu sredi Kranjske Gore sledi še glasbena zabava, na kateri bodo nastopili Matjaž Jelen, Rok'n band, Grega Skočir in Gušti, Omar Naber, Trkaj in DJ Baza. Na tekmovanje se lahko še vedno prijavite: Kralj veleslaloma, Grubin memorial.



V kolikor želite lahko "ZA TIMA" donirate tudi sami direktno in sicer na spodnje podatke:
Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje
Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 3300 0000 1303 865
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
SKLIC: SI00 541 (sklic je NUJEN)

Članki iz rubrike