Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
1 07.03.2017 12:40:47

Rojstni dan z velikim športnim srcem, ki pomaga pri premagovanju ovir

Qlandia Novo mesto 11. marca praznuje 6. obletnico, v okviru katere pripravljajo razstavo Športno srce Luke Kaplana, dijaka Srednje elektro šole na CIRIUS-u Kamnik in člana društva Polžek, ki je za Luka največja spodbuda za premagovanje ovir, ki mu jih prinaša njegova bolezen.

»Skupaj z mladostnikom, ki se je rodil s cerebralno paralizo, želimo dokazati, da je šport v prvi vrsti v našem srcu, šele potem 'v nogah'. Za svoj 6. rojstni dan smo si zadali, da bomo spodbudili otroke s posebnimi zdravstvenimi težavami, da najdejo moč v sebi, v svojih interesih in prostočasnih dejavnostih ter da se uspešno, neobremenjeno povezujejo z okoljem,« pravi Mojca Pavlišič, vodja marketinga nakupovalnih centrov Qlandia.

Dobrodelna razstava Športno srce Luke Kaplana
V ta namen odpira Qlandia dobrodelno razstavo dijaka Luke, ki se je rodil s cerebralno paralizo. Starši so ga že zgodaj vključevali v vsakdanje aktivnosti, skupaj z očetom pa sta veliko časa namenila športu. A po operaciji kolka se je Lukovo življenje močno spremenilo. Vendar Luka in njegovi starši niso obupali; šport je še vedno tisti, ki mu pomaga premagovati ovire. Malce drugače, a zelo uspešno: z zbiranjem športnih dresov in pripomočkov vrhunskih domačih in tujih športnikov z njihovimi podpisi. Najdragocenejši zanj so pripomočki in dresi Petra Prevca, Matjaža Smodiša, bratov Lorbek, Matjaža Vrhovnika, Marka Kumpa ter domačih košarkarskih, rokometnih in hokejskih reprezentantov. Med tujimi mu največ pomenita dres Lanca Armstronga z njegovega zadnjega Tour de Francea ter plaketa nogometnega kluba Barcelona s podpisi petih zvezdnikov, med njimi tudi Messija.

Pretresljivo, a resnično zgodbo o tem, kako je Luki pomagal njegov konjiček, da lažje živi s svojo boleznijo, in kako ovire ob 'posebnem' otroku premagujejo njegovi starši, si lahko preberete v pripetku z naslovom Zgodba Luke Kaplana.

Luka Kaplan 2

O razstavi – vodja centra Qlandia Novo mesto, Natalija Glogovšek: »Razstava, ki jo tokrat pripravljamo, ima povsem drugačno noto in vsebino od prejšnjih in se je zelo veselimo. Kot aktivna tekačica in redna spremljevalka slovenskega športa sem z veseljem privolila v tovrstno obliko sodelovanja in se tudi sama aktivno pognala v pogovore z različnimi športnimi klubi in posamezniki, ki bi mi lahko pomagali pri dopolnitvi obstoječe zbirke. Tako bomo uspeli dopolniti Lukov obsežen seznam in komaj čakam na dogodek, ko mu bomo predali podpisane drese znanih slovenskih športnikov. Katere, pa mora ostati še skrivnost.«

Veselo praznovanje 6. rojstnega dne Qlandia Novo mesto
Qlandia vljudno vabli vse, ki se radi poveselijo in si popestrijo dan, na praznovanje, kjer bodo lahko uživali v odlični razstavi, glasbeni spremljavi Gašperja Riflja in torti velikanki, medtem ko se bodo otroci zabavali na športno-tekmovalnih animacijah. Obenem bodo trgovine pripravile različne ugodnosti in popuste.

Program praznovanja 6. rojstnega dne, 11. marca 2017:
• 10.00 razrez torte velikanke in pogostitev trgovine Interspar ter vinoteke Šturm z nastopom Gašperja Riflja pred trgovino Interspar,
• 11.00 otvoritev razstave Športno srce Luke Kaplana (zbirateljska razstava artiklov s podpisi vrhunskih domačih in tujih športnikov), z obiskom lokalnih vrhunskih športnikov (pred trgovino Muller),
• 12.00-15.00 športno-tekmovalna animacija za otroke (poligon s športnimi rekviziti in nagradami za udeležence).

Značke: luka, qlandia

Članki iz rubrike