bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 08.03.2017 12:10:17

Sion v boj za zimske OI 2026

Švica bo leta 2026 morda vendarle gostila zimske olimpijske igre, čeprav so se prebivalci St. Moritza in Davosa na referendumu odločili, da ne želijo imeti tega tekmovanja. Nov švicarski kandidat za igre čez devet let je Sion, je danes sporočil tamkajšnji olimpijski komite.

Sion je izpolnil zahtevane švicarske kriteirije za izvedbo iger, tako da bi lahko postal tretji švicarski gostitelj v zgodovini. Doslej so dve izvedbi zimskih iger gostili v St. Moritzu v že kar precej oddaljenih letih 1928 in 1948.

Uradno bodo določitev o kandidaturi sprejeli 11. aprila, ko bo o njej odločala švicarska športna skupščina, krovno telo na tem področju, ki združuje 86 panožnih zvez države.



Mednarodni olimpijski komite (Mok) bo gostitelja iger 2026 izbral na zasedanju leta 2019. Za zdaj so med še neuradnimi kandidati kanadski Calgary, japonski Sapporo in avstrijski Innsbruck, ki so vsi že gostili zimske olimpijske igre.

Naslednje zimske OI bodo leta 2018 v južnokorejskem Pyeongchangu, tiste leta 2022 pa je Mok zaupal Pekingu, ki bo tako prvi gostitelj z zimskimi in poletnimi igrami, ki so bile na Kitajskem leta 2008.

Značke: olimpizem, švica

Članki iz rubrike