Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 28.03.2017 12:01:28

Živjo, nogomet Pivovarne Union: Slovenski reprezentant med gledalci, nekdanji kot vohun

Tako kot so imeli zimski premor slovenski prvoligaši – in seveda nižjeligaši –, je v najhladnejših mesecih leta počival tudi vse popularnejši turnir Živjo, nogomet!, ki ga organizirata NZS in Pivovarna Union. Zimskega spanja je zdaj konec, v soboto so se turnirji po Sloveniji nadaljevali, tokrat je bil na vrsti Maribor.

Po petih jesenskih turnirjih, ki so bili odigrani v Ljubljani, Domžalah, Kopru, Velenju in Novi Gorici, so prvega izmed petih spomladanskih turnirjev, na katerih si lahko ekipe še zagotovijo finalno vstopnico za zaključni turnir, ki bo na sporedu 10. junija v Ljubljani, organizirali v Mariboru. Pravijo, da je to najbolj nogometno mesto v Sloveniji. Sončno vreme, prijetne temperature, vonj po žaru in hladno pivo so na asfaltno igrišče pred Osnovno šolo Gustava Šiliha in v njeno okolico privabili 12 ekip, ki so se pomerile za kombi, poln pijače, in vstopnico na zaključni turnir, ter številne gledalce, ki so z zanimanjem spremljali napete dvoboje. Zmagali so igralci ekipe Tomaž Šic bar, ki so najboljše prihranili prav za konec, v finalu so ekipo Sv. Trojica premagali s kar 7:0.

488-11-union1

Dogajanje v sončnem vremenu je bilo v štajerski prestolnici ves dan izjemno pestro. Zjutraj smo lahko videli precej mladih družinic, ki so z zanimanjem prišle pogledat, kaj se dogaja na Osnovni šoli Gustava Šiliha. Medtem ko so se očetje okrepčali s hladnim pivom Union, so mamice pazile na svoje otroke, ki so žogo brcali na napihljivem igrišču. Ob igrišču smo lahko videli tudi nekaj zelo znanih obrazov. Turnir si je recimo ogledal novopečeni slovenski reprezentant Žan Majer, ki Sloveniji zaradi poškodbe, ki jo je staknil na reprezentančnem treningu, ni mogel pomagati na Škotskem. Nogometaš Domžal je sedel v družbi nekdanjega slovenskega reprezentanta Suada Filekovića. Nekdanji nogometaš Olimpije, Maribora, Hajduka, Ergotelisa, Mouscrona, Kril Sovjetov, Barnsleyja in Hapoela iz Aškelona je na enem izmed turnirjev Živjo, nogomet! že sodeloval. S prijatelji je zaigral na turnirju v Velenju in ga osvojil, v soboto pa prišel v izvidnico pogledat enega izmed potencialnih nasprotnikov na zaključnem turnirju, ki bo torej na sporedu 10. junija.

Pozdravil jih je tudi Marcos Tavares
Fileković, ki je znan kot velik šaljivec, je organizatorjem sicer vneto razlagal, da nima smisla organizirati zaključnega turnirja, saj je zmagovalec že znan in mu lahko kar zdaj predajo pokal za zmagovalca, toda organizatorji se niso dali. Tako kot se njegovih besed niso ustrašili nogometaši, ki so se na asfaltnem igrišču borili za prestižno zmago. Z nasmeškom na obrazu je Fileković vsakemu moštvu razlagal, naj ne hodijo brez zveze na zaključni turnir in naj si raje prihranijo slabo voljo ob porazu, toda niso ga upoštevali. Še posebej to velja za ekipo Tomaž Šic bar, ki je prikazala nekaj fantastičnih potez in napovedala kandidaturo tudi za skupno zmago. Če bodo nogometaši v rumenih dresih tudi sredi junija v Ljubljani prikazali podobne predstave, kot so jih v soboto, si lahko obetajo glavno nagrado – ekipni ogled izbrane tekme lige prvakov v naslednji sezoni s pokritimi stroški prevoza in bivanja.

Na turnirju se je predstavil tudi podmladek nogometne šole Maribor, nogometaši do 10. oziroma 11. leta starosti, ki so se pomerili med seboj in na asfaltu prikazali precej vragolij ter dokazali, da se za prihodnost vijoličastih ni treba bati. Nogometaše in vse zbrane je prišel pozdravit tudi mariborski kapetan Marcos Tavares, ki je na kratko pokramljal z navijači, zaključek turnirja pa so si ogledali tudi nekateri slovenski reprezentanti v futsalu. Med njimi je bil kapetan Proena Matej Fideršek, ki je v družbi klubskega soigralca Davorja Gajserja z zanimanjem spremljal dogajanje na igrišču, kasneje se jima je pridružil še en igralec Proena in tako kot Fideršek slovenski reprezentant Žiga Čeh, ki je trenutno poškodovan in si pri hoji pomaga celo z berglami.

Gajser bi sicer moral celo zaigrati na turnirju za ekipo Niagare, v kateri je bil po koncu turnirja »afterparty«, toda ker je imel v petek prvenstveno tekmo, je udeležbo odpovedal zaradi utrujenosti. Je pa za Niagaro zaigral mladi vratar Proena Nik Jagarinec, ki je v polfinalu poskrbel za potezo tekme, ko je zadel s polovice igrišča, ob njem je črn Niagarin dres nosil tudi nogometaš s prvoligaškimi izkušnjami v velikem nogometu Miha Kokol (Gorica, Zavrč, Nafta), toda ekipa Niagare se je morala zadovoljiti s tretjim mestom.

Živjo, nogomet! je torej po nekajmesečnem zimskem premoru nazaj, naslednji turnir pa bo že v soboto, 1. aprila. Gostilo ga bo Krško, do poletja pa bodo na sporedu še turnirji v Celju, Radomljah in Kidričevem. Prijave za omenjene turnirje so odprte. Posamezna prijavljena ekipa mora šteti najmanj 5 + 1 članov, ki so starejši od 16 let, prijavnina za celotno ekipo stane 30 evrov, prijavo pa je mogoče oddati po elektronskih pošti na elektronski naslov prijave@zivjo-nogomet.si.

Galerija
Značke: turnir, union, nogomet

Članki iz rubrike