favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
2 06.03.2017 08:12:18

Rodrigo Defendi: Naj vam povem, kako se je Totti razgalil pred podpredsednico

Drago Wernig - TAKA
Malo je tujcev, ki so prišli v Ljudski vrt in praktično v istem trenutku pridobili vijoličaste navijače na svojo stran. Eden od takšnih je Rodrigo Defendi, 30-letni Brazilec, nepogrešljivi član začetne enajsterice Maribora, ki je bil v svoji karieri član tudi dveh evropskih velikanov, Tottenhama in Rome.

Zgodba drugega najpopularnejšega Brazilca v štajerski prestolnici – Marcos Tavares pač nima konkurence – ni tista tipično brazilska. Ni odraščal v faveli, njegova družina ni bila bolj revna od cerkvene miši, na voljo ni imel samo dveh izbir: ali nogomet ali kriminal. Ne, Rodrigo Defendi ima za seboj popolnoma normalno otroštvo, ki ga je preživel v mestu Ribeirao Preto, ki mu zaradi odlične ekonomije, ki temelji na agrikulturi, in sončnega vremena večji del leta pravijo kar brazilska Kalifornija. "Ne prihajam ne iz revne družine ne iz bogate. Nekaj vmes. Moja starša sta ogromno delala, da sta nam omogočila čim boljše življenje. Oče je bil gasilec, mati frizerka. Zdaj je moj oče v pokoju, mami pa je doštudirala in je učiteljica," nam je na začetku pogovora razložil mariborski branilec. Če zaradi ekonomskega stanja njegova zgodba ni tipično brazilska, pa je vsaj kar zadeva nogomet, tako brazilska, da bi težko bila bolj. "Pred 20 leti je bilo pač tako, da nismo imeli računalnikov in mobilnih telefonov, tako da smo bili cele dneve na ulici, kjer smo jasno igrali nogomet. Skupaj z bratoma in prijatelji. Dva kamna sta služila kot vratnici, igrali pa smo kar bosi, brez čevljev. To nam je včasih povzročilo kakšne težave s podplati, vendar je bilo vredno," se je svojega otroštva spomnil Rodrigo, ki ima sicer tri leta starejšega brata Rafaela in šest let mlajšega brata Juniorja. "Oba sta se v mladosti sicer ukvarjala z nogometom, vendar nista ostala v tem športu. Pri 17 letih sta se odločila za bolj gotovo prihodnost in sta šla študirat. Zdaj sta oba inženirja in delata v gradbeništvu," nam je povedal 30-letni Brazilec.

469-6-defendi2 dw
Drago Wernig - TAKA

PRECEJ TEKEM SEM ODIGRAL Z MICHAELOM CARRICKOM

Čeprav se je raje podil za žogo, kot sedel v šolskih klopeh, je končal srednjo šolo. V Belo Horizonteju, kamor se je preselil pri 15 letih, ko je odšel k brazilskemu velikanu Cruzeiru. Omenjeni klub je imel kar svojo srednjo šolo, ki jo je Defendi konča, preden se je pri 18 letih preselil prvič v tujino. In to kar v Anglijo, k Tottenhamu, kjer je igral za rezervno moštvo slavnega angleškega kluba. "V Tottenhamu sem sicer igral za rezervno moštvo, vendar sem treniral s prvo ekipo. To je bila generacija, v kateri so bili recimo Robbie Keane, Jermaine Defoe, Ledley King … Tam je bil tudi zdajšnji nogometaš Manchester Uniteda Michael Carrick, ki je v tistem času odigral tudi precej tekem za rezervno moštvo, tako da sva igrala skupaj," se je spomnil Defendi.

CELOTEN INTERVJU Z RODRIGOM DEFENDIJEM SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike