stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 03.05.2015 14:31:44

Skupaj z Riom žaluje celotna Anglija (foto)

vszi
Rio Ferdinand je doživel družinsko tragedijo, po boju z rakavim obolenjem je preminila njegova žena Rebecca Ellison, skupaj z nekdanjim angleškim reprezentantom pa žaluje celotna Anglija.

Rio Ferdinand je v angleškem nogometu pustil neizbrisljiv pečat, s svojimi dobrimi igrami je vrsto let navduševal v dresu Manchester Uniteda, zadnje leto pa si kruh služi pri QPR-ju. Nekdaj najdražji branilec na svetu si je v dolgih letih igranja med angleško elito našel veliko prijateljev, ki 36-letnemu branilcu ob njegovi družinski tragediji stojijo ob strani. 

Na včerajšnji tekmi med Liverpoolom in QPR-jem so tako svoje spoštovanje Riu in družini izrazili pri obeh klubih, kjer so zaigrali s črnimi žalnimi trakovi okrog rok. Kapetan rdečih Steven Gerrard je kapetanu QPR-ja Joeyju Bartonu izročil tudi šopek rož, namenjenih seveda družini Ferdinand, ob zadetku QPR-ja pa se je z ganljivo gesto izkazal Nizozemec Leroy Fer, ki je dvignil dres in pokazal napis na majici, na kateri je pisalo: "Ostanite močni družina Ferdinand."

gerrard barton
vszi

Po obračunu je trener kluba iz mesta Beatlov Brendan Rodgers na tiskovni konferenci spregovoril o tem, da je rezultat tokrat v drugem planu in da so vse misli vseh akterjev pri Riu Ferdinandu. 

Svoje spoštovanje so izrazili tudi pri klubu, kjer je Rio pustil najgloblji pečat, Manchester Unitedu. Najprej so nekdanjemu varovancu sožalje izrekli na svojem uradnem twitter profilu, navijači pa so z zelo ganljivo gesto dokazali, kako zelo hudo jim je za Ferdinanda. V peti minuti - Rio je pri Manchester Unitedu nosil dres s številko 5 - so namreč vsi vstali, glasno zaploskali in hkrati skandirali "Rio, Rio, Rio." 

twitter man utd
vszi

Tudi nogometaši Manchester Uniteda in West Bromwich Albiona - nasprotnika rdečih vragov - so na tekmi nosili črne žalne trakove. 

Rio je ogromno podpore dobil tudi na twitterju, kjer so se oglasili tako nekdanji, kot zdajšnji nogometni asi. Garry Lineker je tako zapisal: "Naše misli so z Riom Ferdiandom. Kakšna grozna novica," nekdaj odlični vratar Peter Schmeichel je čivknil: "Zares žalostna novica, da je Rebecca Ellison, žena Ria Ferdinanda, preminila. Moje sožalje Riu, njunim trem otrokom in celotni družini. Počivaj v miru," oglasil se je tudi Wayne Rooney: "Popolnoma poklapan zaradi novice o Rebecci. Moje molitve so z Riom in družino v tem težkem času."

twitter schmeichel
vszi

Ferdinandu so sožalje preko twitterja izrekli tudi številni drugi nogometaši, oglasili so se tudi številni klubi preko svojih uradnih družbenih omrežij. Za vas smo izbrali nekaj odzivov ob tragični smrti Rebecce Ellison. 

Članki iz rubrike