mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bk
bk
0 05.07.2015 17:30:50

Novak izpolnil željo neozdravljivo bolni najstnici

Reuters
Številka ena svetovnega tenisa je hitro reagiral, ko je izvedel za zgodbo 19-letne Japonke.

Zgodba mlade Japonke Tomoke Sumitanji vas bo zagotovo ganila.

Mlada Japonka je pred štirimi leti izgubila starše, več sorodnikov in fanta, ki so umrli v cunamiju leta 2011, ki je življenje vzel kar 18.500 Japoncem.
Od takrat naprej za njo skrbi stric Šigeki, zadnja leta se je borila z depresijo in napadi panike in le ena stvar ji je pomagala, da je te premagala. Tenis. Igranje in tudi spremljanje tenisa po televizijskih zaslonih, še posebej iger Srba Novaka Đokovića, ki jo je že pred leti navdušil tudi z vragolijami na ekshibicijskih dvobojih, z imitiranjem ostalih teniških igralcev in igralk itd.

Od nekdaj si ga je želela videti igrati v živo, a na turnir ATP v Tokijo Noleta nikoli ni bilo, zato se je Tomoka odločila, da bo prihranila denar, se nekega dne odpravila v Evropo in ga spodbujala s tribun na Wimbledonu ali Roland Garrosu.


Žal te poti Tomoka nikoli ne bo opravila. Pred časom so Japonki diagnosticirali vrsto krvnega raka (pancitopenija), ki je neozdravljiv in zaradi katerega že več mesecev ni zapustila bolnišnične postelje, v tej lahko samo še čaka na neizbežen konec.

Japonska najstnica je svojemu stricu zaupala svojo veliko željo, ki se ji bo kmalu izpolnila. Tomoka si želi imeti podpisan dres Novaka Đokovića in njen stric je poskrbel, da ga bo v kratkem tudi prejela.

Srbsko veleposlaništvo v Tokiju je stopilo v stik z Novakovimi sodelavci, ki so zgodbo posredovali tenisaču, ki je podpisani dres v japonsko prestolnico že poslal.

Tomoki so že povedali, kakšen paket bo kmalu dobila. "Ko sem ji povedal, je zajokala. Jokal sem sam, jokale so medicinske sestre. Vsi smo videli, da se ji je v lica vrnila barva. Dejala je, da se bo od zdaj naprej še bolj borila, da bi se ji stanje vsaj toliko izboljšalo, da bi lahko kdo k njej prišel na obisk in da se zahvali vsem ljudem, ki so ji omogočili, da bo dobila Novakov dres," je za dopisnika srbske televizije RTS na Japonskem dejal Tomokin stric Šigeki Sumitanji.

Članki iz rubrike