Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 29.08.2015 11:10:54

Pri štirinajstih mu je dal za pivo, zdaj mu dolguje 1,2 milijona

Reuters
Legendarni Paul Gascoigne je razkril anekdoto z napadalcem Manchester Uniteda Waynom Rooneyjem v glavni vlogi.

Paul Gascoigne je del svoje kariere preživel tudi pri Evertonu, kjer so gledalci lahko videli še enega zadnjih pozitivnih dejanj v karieri problematičnega nogometaša. Bivši reprezentant Anglije je na Goodison Parku preživel dve leti, ko je zapustil modre, se je več ali manj začel njegov konec. Kar je sledilo, je bila čisto prava človeška žalostinka. Gascoigne se je prepustil alkoholu in drogam, nekajkrat je bil že na robu smrti. Toda kot se zdi, si je zdaj le opomogel. Na prvi pogled spet deluje precej bolj zdravo, hkrati se večkrat pojavi v javnosti, mediji ga vse raje vidijo v vlogi strokovnega komentatorja.

Nazadnje je bil gost pogovorne oddaje Soccer AM, kjer je širni britanski nogometni publiki zaupal prav anekdoto iz časov pri Evertonu. Spomnil se je na peripetijo z Waynom Rooneyem v glavni vlogi, današnjemu zvezdniku Manchester Uniteda je v smehu sporočil, da mu še vedno dolguje denar, znesek pa je zdaj zaradi obresti narasel celo na več kot milijon funtov.

"Colin Harvey je nekega dne pristopil k meni in mi dejal, naj si ogledam 14-letnega fanta, ki igra za ekipo do 19 let. Rekel sem si, da ne bo nič narobe, če ostanem kratek čas in si ga res malce ogledam; v igro je prišel dvajset minut pred koncem, ko je njegova ekipa izgubljala z 0:1. Takoj zatem je zabil dva gola in bila sta neverjetna. Kakšen igralec! Takoj sem si rekel, da iz njega res nekaj bo," je razpredal Gazza in dodal: "Po tekmi sem šel v garderobo in fantom dejal, da so odigrali dobro tekmo. Dodal sem, da imam 40 funtov, vprašal sem jih, ali bo šel kdo tistega večera ven. Oglasil se je Wayne Rooney. Dal sem mu 40 funtov in mu dejal, naj si privošči kakšno pivo. Tedaj sem že vedel, da bo odličen. Že tedaj se je videl ves njegov potencial. No, moram pa poudariti nekaj: tistih 40 funtov mi nikdar ni vrnil! In če prištejem obresti, mi torej zdaj dolguje nekje okoli 1,2 milijona funtov!"

Da je Gascoigne poskrbel za salve smeha vseh v studiu, ni treba izgubljati besed. Se je pa marsikdo vseeno vprašal: kaj za vraga mu je bilo, da je dal štirinajstletniku denar za – pivo! A takšen je pač bil. In tudi glede Wayna Rooneyja ni prav nobena skrivnost, da je menda že zelo mlad rad popil kakšno pločevinko piva, če jo je le lahko dobil v roke ...

832-5-gascoigne
Paul Gascoigne – v Tottenham zaradi hiše za starše
vszi

Članki iz rubrike