IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

pp
pp
0 01.10.2015 15:32:35

Messi med odsotnostjo v borbo na sodišče

vszi
Prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi se je zadnji konec tedna težje poškodoval in bo z igrišč odsoten okoli sedem tednov. Vseeno ne bo povsem nedejaven, saj naj bi vložil tožbo zoper časnik 'El Mundo'. Želi si oprati svoje dobro ime.

V španskem časopisu so 29. septembra objavili članek, v katerem je avtor namigoval, da je Lionel Messi zagrešil davčno prevaro, ki je povezano z organizacijo dobrodelnih tekem. Te so bile organizirane s strani fundacije Lea Messija med letoma 2012 in 2013, dobrodelni dogodek pa se je imenoval 'Messi in prijatelji proti preostalem svetu'.


Pripravljena naj bi bila tudi že izjava za javnost, v kateri Messi, njegova družina in zastopniki, v štirih točkah zanikajo takšne obtožbe. V točki ena Messi, njegov oče in fundacija, ki nosi Messijevo ime, zagotavljajo, da nikoli in pod nobenimi okoliščinami niso bili nikoli del katerikolih kriminalnih postopkov ali postopkov kakršnekoli druge narave v povezavi z organizacijo teh dogodkov.

V drugi točki izpostavljajo, da niti zvezdnik Barcelone niti fundacija ni prejela nobenih finančnih sredstev za organizacijo teh tekem. V točki tri menijo, da ne obstajajo nobeni pravni dokazi, ki bi dokazovali povezavo Messija z davčnimi prevarami. V zadnji točki pa napadalec Barcelone in ljudje, ki so mu blizu, sporočajo, da ne bodo dopuščali novinarstva, ki bo z zavajajočimi zgodbami neposredno škodil Messijevem ugledu. To je tudi razlog, da bodo sprejeti ustrezni pravni ukrepi zoper takšne prakse, saj bo njihov namen varovati dobro čast in integriteto.

Članki iz rubrike