palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 25.11.2015 10:14:14

Kaj se zgodi, če se fotografiraš v opremi najhujšega rivala?

Nekatera nogometna rivalstva so tako huda, da je že najmanjše izkazovanje kakršnega koli pozitivnega čustva nasprotnemu taboru strogo prepovedano. Kaj pa se zgodi, če se fotografiraš kar v opremi svojega velikega rivala?

O sovraštvu med Crveno zvezdo in Partizanom, dvema največjima srbskima tekmecema, ni treba izgubljati preveč besed. Da se rdeče-beli in črno-beli sovražijo, je jasno že vrsto let.

Ker pa gre za največja srbska kluba, so njihovi športniki pod posebnim drobnogledom. Četudi so še mladoletni in igrajo v kadetskih ekipah obeh beograjskih velikanov. 

Tako sta se v zadnjih dneh na tapeti medijev, pa tudi navijačev Crvene zvezde, znašla dva nogometaša rdeče-belih, Filip Maksić in Srđan Rakić, ki sta člana kadetske ekipe Crvene zvezde in vadita pod okriljem nekdanjega srbskega reprezentanta Ognjena Koromana.

Mladeniča sta na svoja Instagram profila obesila fotografijo, v kateri pozirata v trenirkah najhujšega rivala Zvezde Partizana, ob fotografiji pa sta dodala še zelo pomenljiva zapisa. Maksić je zapisal en del pesmi, ki jo prepevajo navijači črno-belih Grobari "Dobro pamtim sve" (Dobro si zapomnim vse), drugi je taisto pesem nadaljeval "I kada umrem reći će, GROBAR BIO JE!" (In ko umrem bodo rekli, Grobar je bil).

partizan
vszi

Jasno, dejanje obeh mladeničev se je po Srbiji razširilo s svetlobno hitrostjo, mnogi so oba nogometaša Crvene zvezde ostro obsodili, tudi pri svojem klubu pa sta naletela na negativen odziv. Direktor šole Dragan Mladenović je, kljub temu, da sta mladeniča po odzivu javnosti fotografiji odstranila, oba suspendiral do nadaljnjega. "Če vprašate mene, lahko takoj dobita papirje, ne želim ju več videti v klubu, toda videli bomo, kaj bo rekel Mladenović," je dejal tehnični direktor Terzić.

Tu pa se vse skupaj še ne konča. Podpredsednik Partizana Milorad Vučelić je oba nogometaša že pozval, da naj prideta v črno-belo družino, kjer ju bodo sprejeli odprtih rok.

Članki iz rubrike