požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

tu
tu
0 13.02.2016 19:42:16

Hrvati obtožujejo Novaka Đokovića: "Prepeval je 'domoljubne' pesmi!"

vszi
Teniški zvezdnik Novak Đoković je z obiskom košarkarske tekme razburil Hrvate.

Tekmo košarkarske evrolige med Crveno zvezdo in Cedevito si je v nabito polnem Pionirju v Beogradu ogledal tudi teniški zvezdnik Novak Đoković. Najboljši igralec tenisa na svetu, ki je ravnokar slavil na turnirju v Avstraliji, je bil priča zmagi Crvene zvezde, hkrati pa tudi rajanju pristašev navijaške skupine Delije. In ker ga je predvsem slednje kar nekoliko poneslo, je poskrbel za pravo razburjenje na Hrvaškem. Tam ga namreč obtožujejo, da je skupaj z navijači prepeval domoljubne pesmi, ki so nastrojene proti Hrvaški.


"Navijači so tudi na tekmi proti hrvaškemu prvaku dodatno potisnili domače igralce. Vsak je dal tako vse od sebe pred 7000 gledalci, med katerimi je bil tudi tudi najboljši svetovni teniški igralec Novak Đoković. Toda v celotni zgodbi obstaja 'problemček'. Ozračje, v katerem se prepevajo četniške pesmi, recimo Marš na Drino, oziroma se poziva na linčanje 'ustašev', ki jih je 'lepo spet videti', da bi se jim počelo različne stvari, bi težko označili za sijajno ali fantastično," so z veliko mero ogorčenosti zapisali v Sportskih novostih.

Jutarnji list ob tem omenja "primitivno vzdušje" v Pionirju, hkrati pa poudarja, da bi tudi Crvena zvezda morala biti izločena iz evrolige, če Josip Šimunić ni smel zaigrati na svetovnem prvenstvu. "In tudi ATP bi moral kaznovati, vsaj denarno, Novaka Đokovića, ki je bil v enem trenutku prav tako opažen, kako poje 'stražam generala Draža ..." so zapisali pri Jutarnjem listu.

Članki iz rubrike