palestina, zastava, vlada Svet24.si

SDS poskuša ovirati priznanje Palestine

Ben Affleck in Jennifer Lopez Svet24.si

Se je Ben Affleck vrnil k napačni Jennifer?

MC Medicor Necenzurirano

Bolnica v Izoli z javnimi milijoni pomaga tudi ...

robert golob pl3 Reporter.si

»Ustavili bomo populiste!« je odločen Robert ...

anamaria gabriela Ekipa24.si

Ob tej čestitki ni ostal ravnodušen niti ...

karin-štangelj, kmetija, zaroka Njena.si

Tekmovalka Kmetije zaročena in v pričakovanju ...

sesko Ekipa24.si

Haha, kakšno darilo! Predsednica države Šešku ...

nu
nu
0 23.04.2016 09:23:36

Mladi junak: Zdravniki napovedali, da ne bo hodil, zdaj igra nogomet (video)

George Shaw je 9-letni deček, ki je postal inspiracija mnogim mladim (pa tudi starejšim). Dokazal je, da kjer je volja, je tudi pot.

Mladi George je velik navijač Evertona, ki ima cerebralno paralizo. Zdravniki so Georgeve starše pripravili na najhujši scenarij in jih opozorili, da obstajajo velike možnosti, da njun sin do 12. leta ne bo mogel več hoditi, toda George se s tem ne želi sprijazniti.

A mali junak se s to diagnozo ni želel sprijazniti. Odločil se je, da bo kljuboval zdravnikovim napovedim in že pri 3 letih je začel igrati nogomet. Vse od takrat je postal velika inspiracija za mnoge, kajti njegova ljubezen do najpopularnejše igre na svetu je premagala vse ovire, ki jih ni bilo malo.


George se je odločil, da svojo zgodbo deli s svetom in na takšen način poskuša motivirati številne druge otroke s cerebralno paralizo (ali katero drugo boleznijo), da se ne predajo. Poskuša jim sporočiti, da kjer je volja, je tudi pot.

Pri angleškem prvoligašu Evertonu so zelo ponosni na malega Georga, pred časom so mu omogočili, da je spoznal svojega velikega idola, španskega vezista Gerarda Deulofeua, George pa je bil tudi poseben gost na Evertonovi tekmi, kjer je med polčasom stekel na zelenico Goodison Parka in žogo poslal v mrežo na navdušenje celotnega stadiona.

Njegova zgodba je zares čudovita, mi vam vpogled vanjo ponujamo tudi v priloženem videoposnetku.

Značke: everton, george-shaw

Članki iz rubrike