ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

su
su
2 29.12.2016 11:03:55

Schumi: Tri leta boja za življenje, pomanjkanja informacij in visokih stroškov zdravljenja

Danes minevajo natanko tri leta od grozljive nesreče, v kateri se je hudo poškodoval legendarni dirkač formule ena Michael Schumacher.

Nemec je bil na počitnicah v francoskem Meribelu, kjer je med smučanjem grdo padel in utrpel hude poškodbe glave. V bolnišnici je bil nemudoma operiran, zdravniki pa so ga v umetni komi držali skoraj pol leta.

Septembra 2014 so ga iz bolnišnice preselili v njegovo razkošno družinsko domovanje v Švici, kjer pod budnim očesom petnajstih zdravnikov in medicinskih sester še naprej okreva. Medtem ko v javnost ne pricurlja nobena uradna informacija o njegovem stanju, je v zadnjem času veliko prahu dvignila informacija, da želi nekdo medijem (bogato) prodati sveže Michaelove fotografije, ki so bile seveda posnete na skrivaj.

Schumijeva predstavnica za stike z javnostmi Sabine Kehm je v začetku decembra še enkrat več poudarila, da družine javnosti tudi v prihodnje ne namerava obveščati o dirkačevem stanju. "Michaelovo stanje ni javna stvar, zato v zvezi s tem ne bomo dajali nobenih komentarjev. Moramo zaščititi njegovo zasebnost."



Jasno je, da je zdravljenje Michaela Schumacherja, ki bo 3. januarja dopolnil 48 let, zelo drago, in nekateri otoški mediji so to potrdili z objavo določenih številk. Te pravijo, da dnevna zdravniška oskrba stane okoli 135 tisoč evrov. To pa pomeni, da je skupni strošek Schumijevega zdravljenja v tem času narasel na približno 16 milijonov evrov.

Nemčevo premoženje naj bi bilo pred nesrečo ocenjeno na slabih 600 milijonov evrov. Zaradi visokih stroškov zdravljenja pa se je Schumijeva žena Corinna že odločila prodati počitniško hišo na Norveškem in zasebno letalo.

Michaelovih zvestih navijačev te stvari prav gotovo ne zanimajo, njihova največja želja je, da bi svojega idola nekega dne spet videli zdravega.

Članki iz rubrike