Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 02.02.2017 11:24:20

Navijač kupil 56 vozovnic za vlak in potoval na tekmo svojega kluba

Potovanja na tekme v gosteh lahko za navijača predstavljajo velik strošek. Tega se je dobro zavedal Jonathan Heywood, privrženec angleškega Newcastla.

Si predstavljate, da bi navijač Maribora z vlakom potoval na tekmo v Koper in najprej kupil vozovnico od Maribora do Pragerskega, potem od Pragerskega do Celja, pa od Celja do Zidanega Mosta, od Zidanega Mosta do Litije, od Litije do Ljubljane, v prestolnici bi vstopil na vlak in se peljal le do Borovnice, potem od Borovnice do Postojne, pa od Postojne do Divače in na koncu še od Divače do Kopra. Na takšen način bi osemkrat presedal, od Maribora do Kopra pa bi ga peljalo devet različnih vlakov. Nesmiselno? Noro? Kaj pa če bi na takšen način privarčeval?

Devetnajstletni navijač je želel prvič na tekmo v gosteh (na tekmo pokala FA med Oxfordom in Newcastlom) peljati svoj dekle Molly Cassidy in od prijatelja dobil nasvet, kako lahko to stori čim ceneje. Cene za vozovnice za vlak so v Veliki Britaniji kar močno zasoljene, zato vsak prihranek pride še kako prav.

Da bi privarčeval približno 60 funtov (plačal je 176 funtov namesto 118), Jonny ni kupil vozovnici na relaciji Newcastle-Oxford, ampak je kupil 56 vozovnic za krajše razdalje. Za vsakega od njiju 28, torej po 14 v vsako smer. To pomeni, da sta fant in dekle dobrih 400 kilometrsko razdaljo premagala tako, da sta 13-krat prestopila iz vlaka na vlak. Na takšen način sta privarčevala, saj sta med več kot 16 milijoni različnih cen za različne razdalje in različne prevoznike v Veliki Britaniji izbrala najcenejše možnosti.



Jonny je z dekletom v Oxford potoval 4 ure in 9 minut, tekme, ki jo je njegov Newcastle izgubil s 3:0, pa ni videl. Molly je namreč pri vstopu v stadion nesrečno padla in si poškodovala obraz, celo padla v nezavest, tako da so jo odpeljali v bolnišnico v Oxfordu. Kakšna smola.

Iznajdljivi in nesrečni navijač je zapravil približno 200 funtov, da je v času tekme sedel ob bolniški postelji.

Tovrstno načrtovanje potovanja in pogosto prestopanje je sicer vse bolj priljubljeno. Ko je zgodba Jonathana Heywooda in fotografija z vsemi 56 vozovnicami na njegovi postelji prišla v javnost, so se oglasili tudi drugi nogometni navijači, ki podobno putujejo na tekme. In privarčujejo...

Članki iz rubrike