Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
6 04.02.2017 14:52:27

Težko je verjeti. Uf, kako grda, kako šokantna elektronska sporočila Davida Beckhama!

vszi
Težko je verjeti. Uf, kako grda, kako šokantna elektronska sporočila Davida Beckhama! Nemški Der Spiegel je razkril šokantna elektronska sporočila, ki naj bi pripadala Davidu Beckhamu, in ta ga predstavljajo v popolnoma drugačni podobi, kot ga poznamo. V njih je bentil, zakaj še ni postal vitez in kaj naj bi bili pravi razlogi za humanitarnost.

V elektronskih sporočilih, ki sta jih objavila mreža raziskovalnih novinarjev na svoji strani "European Investigative Collaborations" in nemški Der Spiegel, David Beckham kritizira odbor za dodelitev odlikovanja Britanskega cesarstva in benti zaradi tega, ker mu kljub dolgoletnemu humanitarnemu delu še vedno niso nadeli naziva vitez. Poleg tega je iz sporočil mogoče razbrati, da se je UNICEF-u in ostalim dobrodelnim organizacijam pridružil zgolj zaradi priznanj.

beckham david
"Člani odbora so nehvaležne pi***. Ne želim nižjih odlikovanj. Kdo odloča o tem? Če me ne proglasijo za viteza, lahko od******. To je sramotno. Če bi bil Američan, bi takšen naziv dobil že pred desetimi leti," je menda zapisal Beckham.

"Zakaj je Katherine Jenkins dobila odlikovanje Britanskega cesarstva? Ker poje na ragbi tekmah, obiskuje vojake in uživa kokain. To je je*** šala," je vsebina enega od sporočil, ki ga je David Beckham leta 2013 poslal svojemu predstavniku za odnose z javnostmi Simonu Oliveiru. Ta je potem elektronsko sporočilo poslal Beckhamovemu agentu in njegovemu prijatelju Davidu Gardnerju, v katerem mu je svetoval: "To je samo dodaten razlog, da letos še okrepimo delo z UNICEF-om, oboroženimi silami in se posvetimo tudi ostalim dobrodelnim organizacijam.« Hkrati je Beckhamu položil na srce, »naj v javnosti ohrani pozitivno podobo."


"Treba je sestaviti seznam stvari, ki jih je treba opraviti v dobrodelne namene, da bi se ljudem zdel dober in da bi videli njegovo delo, namesto da nenehno berejo o tem, koliko zasluži. Humanitarno delo je najpomembnejše in nihče ne razume, v kolikšni mer vpliva na njegov posel," je Gardner odgovoril Simonu.


Nekdanji nogometaš z UNICEF-om sodeluje od leta 2005, leta 2015 pa je odprl svoj fond za pomoč otrokom. Ampak pozor, objavljena elektronska sporočila razkrivajo, da za projekt '7-Fund', ki ga je zagnal, ni hotel dati svojega denarja. "Neposredno so mi dejali, naj na dražbi predlagam najvišji znesek, kar me je razp******. Tega ne želim storiti in ne želim dajati svojega denarja," piše v enem od Beckhamovih elektronskih sporočil. Od UNICEF-a je prav tako zahteval več kot šest tisoč funtov za poplačilo poti na Filipine, kjer je obiskal otroke po strašnem tajfunu Hayiana, čeprav so mu sponzorji zagotovili zasebno letalo.


Potem ko so elektronska sporočila pricurljala v javnost, je Simon Oliver dejal, da so "ukradena in izmišljena," nestrpno čakamo na nadaljevanje zgodbe.

Članki iz rubrike