902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 17.09.2014 23:35:46

Šimundža: Zahović je odličen in ambiciozen napadalec

Nikola Miljković
Že v najavah uvodnega obračuna vijoličastih v skupinskem delu lige prvakov smo tekmo označili kot spektakel.
V mislih smo imeli predvsem dejstvo, da je vsak obračun slovenskega predstavnika v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju spektakularen, prepričani smo bili, da bo takšno tudi vzdušje na tribunah. Nihče se ni preveč oziral na kakovost igre na zelenici, jasno, nihče ni mogel predvidevati, kaj se bo dogajalo. A zdaj je jasno: obračun med Mariborom in Sportingom je bil spektakel v vseh pogledih!

Igra obeh ekip je bila odlična, odprta, prava paša za oči. Gledalci so lahko zares uživali, priložnosti je bilo ogromno. Tako na eni kot na drugi strani. Zadetek Sportinga, ki ga je v 80. minuti dosegel prvi zvezdnik moštva Nani, je bil zares fantastičen. Najprej mini bravura na majhnem prostoru, potem pa odličen strel, pri katerem je bil fenomenalni Handanović brez moči.

Toda zadetek Portugalca se nikakor ne more primerjati z golom, ki ga je v sodnikovem podaljšku dosegel novi vijoličasti junak, najboljši napadalec Maribora v tej sezoni, Luka Zahović. Morda res ni bila takšna mojstrovina, kot je bil zadetek Nanija, morda se ne bo vrtel še nekaj časa v špicah lige prvakov, morda je bil posledica velike zmede in nespretnosti portugalske obrambe, toda bil je lepši in boljši. Zaradi preprostega razloga. Ker je na tribunah izzval neverjeten izbruh navdušenja, neverjetno veselje in delirij. In seveda zato, ker je Mariboru prinesel prvo točko v letošnji sezoni lige prvakov. Točko, ki bo zelo pomembna za nadaljevanje.


"Rekli smo, da gremo vsako tekmo na zmago ne glede na nasprotnika, in tako je tudi bilo. Želeli smo priti v ligo prvakov in dokazati, da lahko tam tudi enakovredno igramo. Ugotovili smo, da je raven tega tekmovanja zelo visoka, veliko višja kot v ligi Europa, zato smo imeli nekaj težav na začetku. Prve pol ure je Sporting pritiskal, ampak to smo pričakovali. Vedeli smo, da so izjemno hitri in tehnično kakovostni ter da bodo od prve minute pritisnili," je na novinarski konferenci po tekmi dejal Ante Šimundža in nadaljeval: "Nam je v prve pol ure manjkalo malo drznosti v fazi napada. Toda potem ko smo se sprostili, smo začeli igrati bolje tudi v napadu, v zadnjih petnajstih minutah smo bili boljši nasprotnik. Tekma bi se lahko razpletla tudi drugače, oboji smo imeli dovolj priložnosti za zmago, toda mislim, da je neodločen rezultat povsem realen."

Strateg Maribora je pokomentiral tudi menjave, ki jih je opravil, in se dotaknil seveda tudi njegovega jokerja, zlatega dečka Luke Zahovića, ki je vijoličastim v izdihljajih tekme zagotovil točko: "V zadnjih petnajstih, dvajsetih minutah smo malce padli, takrat smo tudi prejeli zadetek. Sporting je vršil pritisk in moral sem reagirati. Vse menjave, ki sem jih opravil, so odigrale tekmo tako, kot sem od njih želel. Od igralcev, ki vstopijo s klopi, pričakujem, da dajo svoj doprinos tekmi, in Luka Zahović je to storil. Še enkrat je potrdil, da je odličen napadalec, da je zelo ambiciozen, in na koncu nam je s svojim zadetkom prinesel zasluženo točko."

Trener Sportinga Marco Silva je bil po tekmi nezadovoljen: "Naredili smo vse, kar je bilo mogoče, da bi prišli do zmage. Bili smo boljši, pripravili smo si več priložnosti od nasprotnika, tako da mislim, da smo mi tisti, ki smo tokrat izgubili dve točki in ne dobili ene," je dejal in pohvalil tudi svojega prvega zvezdnika Nanija: "Poudarjal sem že, da se ne moremo zanesti samo na Nanija, da ne more biti on tisti, ki bo zmeraj reševal tekme. Spet pa je bil prav on tisti, ki je zabil zadetek in dokazal, kako kakovosten igralec je. Še enkrat se je pokazalo, da mora še nekdo drug prevzeti odgovornost, če želimo priti do vseh treh točk."

Članki iz rubrike