bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 30.09.2014 10:01:49

Jens Keller: Nujno moramo osvojiti tri točke

Reuters
Kako pomembna je zmaga na veliki tekmi, na derbiju, za samozavest ekipe, lahko najbolje vidimo na primeru nemškega velikana Schalkeja.
Zmagoslavje na porurskem derbiju, proti najhujšemu tekmecu, Borussii iz Dortmunda, je nogometaše iz Gelsenkirchna navdalo z neverjetnim optimizmom, pred današnjim obračunom proti vijoličastim so prepričani, da bodo serijo dveh zmag podaljšali na tri, vseeno pa naše državne prvake spoštujejo.

"Kot trener vem seveda veliko o Mariboru, moji igralci morda malce manj, toda z njimi smo se veliko, intenzivno ukvarjali. Na tokratni tekmi bo naša ekipa dobila vpogled v njihove kvalitete in šibke točke. Na vsakega nasprotnika se temeljito pripravimo in nič drugače ni z vijoličastimi. Gre za moštvo, ki na igrišču stoji zelo globoko in ne pušča veliko prostora na sredini. Močni so ob prekinitvah, imajo nekaj nevarnih strelcev, so visoki in na to se moramo pripraviti. Seveda pa zdaj ni primeren čas, da bi razlagal, na kakšen način se jih bomo lotili in kako se jim bomo zoperstavili," je na včerajšnji novinarski konferenci povedal trener Schalkeja Jens Keller.

734-12-13-keller
Jens Keller

S spoštljivim tonom pa je o Mariboru spregovoril tudi eden največjih zvezdnikov modrih, Julian Draxler: "Na spletu sem si ogledal, kdo so in s kakšnimi imeni razpolagajo. Seveda mi niso tako zelo znani, toda proučil sem njihovo zgodovino, ki je zares impresivna, še posebej pa mi je v spominu ostala njihova tekma v Glasgowu, proti Celticu, ko so si z zmago zagotovili skupinski del lige prvakov. Zmagati na Celtic Parku je dosežek, vreden vsega spoštovanja, zato jih ne smemo podcenjevati, temveč jih moramo jemati zelo resno."

Mlada zvezda nemškega nogometa je v letošnji sezoni v izvrstni formi, njegove dobre predstave je prekinil le premor zaradi rdečega kartona, ki je trajal dve tekmi, toda tudi brez njegove pomoči je Schalke dvakrat slavil. "Moj prekršek za rdeči karton ni bila neka grozna namera, bil je refleks, instinkt. Zambrano mi je stopil na nogo, toda ne bi smel tako odreagirati, kot sem. A enotedenska odsotnost ni vzrok, da bi padel iz forme. Upam, da bom proti Mariboru dobil priložnost in to na igrišču tudi dokazal," je dejal Draxler, ki se je za neumnost, ki si jo je privoščil na tekmi proti Eintrachtu iz Frankfurta, trenerju ter soigralcem že opravičil in se želi proti slovenskemu predstavniku med evropsko elito za napako tudi odkupiti na igrišču: "Seveda se želim nekako odkupiti. Ne vem pa, ali sem ekipi toliko škodil, saj so obe naslednji tekmi dobili tudi brez moje pomoči. Zaradi tega pravzaprav globoko v sebi niso jezni name. Ne glede na vse, pozabil sem že na rdeči karton in v mojih mislih je le še nadaljevanje dobre forme."

Potem ko so v prvem krogu skupinskega dela na gostovanju v Londonu pri Chelseaju osvojili veliko točko, se Nemci zavedajo, da morajo na domačem igrišču proti Mariborčanom, ki so v očeh večine ljubiteljev nogometa veliki avtsajderji v skupini G, zmagati in da noben drug rezultat ne pride v poštev.

"Nujno moramo osvojiti tri točke. Smo favoriti, tega se zavedamo, a obenem vemo, da ne bo preprosto. Ekipo, ki v gosteh premaga Celtic in si doma priigra točko proti Sportingu, je treba jemati še kako resno. V tekmo moramo kreniti stoodstotno zbrani in poskrbeti za kar najboljšo predstavo. To bomo tudi storili in osvojili bomo tri točke," je trdno prepričan Keller.

734-12-13-draxler
Julian Draxler

Podobno razmišlja tudi Draxler: "Letos smo morda zares boljše igrali proti močnejšim moštvom, ampak v Bremnu smo dokazali, da gremo v pravo smer in da lahko premagamo tudi na papirju slabše ekipe. Prizadevamo si, da bi ostali na krilih zadnjih uspehov in tudi proti manj kakovostnim nasprotnikom potrdili, da pridobivamo na konstantnosti. Zato tudi odkrito ciljamo na tri točke."
Galerija

Članki iz rubrike