oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

eč
0 01.10.2014 11:45:13

Več kot Dinamo v dveh sezonah

Reuters
Tuji mediji na ves glas hvalijo Maribor, predvsem pa dobre igre slednjega odmevajo v soseščini.
To, da je Maribor po 180 minutah v skupinskem delu lige prvakov še neporažen, čeprav so bili vse prepričani, da bo nizal visoke poraze, odmeva po vsej Evropi, še zlasti pa seveda na področju nekdanje Jugoslavije. Na Hrvaškem, v Srbiji in drugod se še vedno ne morejo načuditi, kako lahko "slovenski malček" v Evropi že nekaj let zapovrstjo dosega tako odmevne rezultate.

"Neustrašne vijolice vzele točko v deželi svetovnih prvakov," je v naslovu napisal hrvaški spletni medij Index in nadaljeval: "Maribor s svojimi igrami še naprej navdušuje v ligi prvakov. Edini klub iz regije, ki se je v tej sezoni prebil do elitnega klubskega tekmovanja, ima po dveh krogih v skupini s Schalkejem, Chelseajem in Sportingom na računu dve točki. S tem so Slovenci že presegli rezultat zagrebškega Dinama, ki je v dveh sezonah v istem tekmovanju na 12 tekmah osvojil točko manj."

HRVATI SO SE OBREGNILI OB BOHARJEV GOL
Tudi hrvaški Tportal ni mogel mimo dosežka Maribora v Gelsenkirchnu. "Nogometni klub Maribor je ena od vročih zgodb te evropske nogometne sezone, predvsem glede na to, s kakšnim kadrom in proračunom dosega tako dobre rezultate in kako kvalitetno igra. Zdaj so nogometaši Maribora nase opozorili še v Nemčiji, kjer so na tekmi s Schalkejem osvojili še svojo drugo točko v ligi prvakov," piše omenjeni spletni medij, ki pa si ne bi mogel kaj, da se ne bo obregnil ob zadetek Damjana Boharja. Omenjajo namreč tako prepovedan položaj kot tudi to, da naj bi Marcos Tavares oviral domačega vratarja. No, zadetka Klaasa Jana Huntelaarja pa niso omenili...

V Srbiji je B92 remi čete Anteja Šimundže opisal z besedami "sijajno" in dodal: "Slovenski prvak, ki je v prvem krogu osvojil točko na tekmi s Sportingom, je odigral še en herojski obračun." Srbski portal Hotspot je prav tako pohvalil Slovence, in sicer z besedami, "da je Maribor hit lige prvakov". Tudi večina ostalih in tiskanih in spletnih medijev s področja bivše Jugoslavije več ali manj poroča z enakimi besedami. Vsi hvalijo Štajerce, predvsem pa se ne morejo načuditi, kako lahko Mariboru uspeva to, kar je že nekaj časa kot zakleto za Dinamo, Hajduk, Partizan, Crveno zvezdo... Ni kaj, Maribor je res hit. Tako in drugače.

Članki iz rubrike