oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 01.10.2014 20:33:50

Zahović: Morali bi iztržiti več

Drago Wernig - TAKA
"Bravo, Maribor!" pravi večina Slovencev. Zlatko Zahović pa obžaluje, ker vijoličasti v Nemčiji niso dosegli še več.
Športnega direktorja Maribora po remiju v Gelsenkirchnu prevevajo mešani občutki. Prepletata se zadovoljstvo zaradi odlične predstave in nekaj grenkega priokusa zaradi spoznanja, da so bili slovenski prvaki na pragu še večjega uspeha. Po tekmi ga ni bilo na spregled. Hitro se je umaknil v varno zavetje čudovite Veltins Arene.

Družbi, v kateri je bil, je Zlatko Zahović zaupal: "Ponosen sem na predstavo ekipe, a zadovoljen vendarle ne morem biti. Ne smem biti. Morali bi iztržiti več. Vse smo imeli na pladnju. Gostiteljem smo obetavne situacije podarili, sicer jim jih nismo dovolili. Niso nas izigrali. Ker smo zmagovalci in ker smo ambiciozni, si vedno želimo več, zato se z neodločenim izidom ne smemo kar tako zadovoljiti."

TEŽKO JE PREKLOPITI
Po prespani noči je stopil pred novinarje. "Najbolj veseli dejstvo, da vsi delimo mnenje o tem, da je škoda dveh izgubljenih točk. Tako razmišljajo tudi igralci, ki so seveda najpomembnejši," je dejal športni direktor Maribora in v nadaljevanju spregovoril o podobi vijoličaste zasedbe v Gelsenkirchnu. "Seveda je bila zelo dobra, o tem ni dvoma, z njo moramo biti zadovoljni. V uvodnih petnajstih minutah smo sicer imeli nekaj težav, ker je glede hitrosti nasprotnika težko preklopiti iz slovenske lige na ligo prvakov. Toda naša ekipa se hitro privadi, je zelo pragmatična, zna se odzvati. Fantje so v vsakem trenutku vedeli, kaj početi. Gostiteljem smo žogo spustili na tla, igrali kombinatorno, v takšni igri se izgubljajo. Z njimi ne smeš v dir. Posledica takšne igre je bilo nekaj napak, a to je proti Nemcem edini način."

SMEJAL SE JE SKAVTU SPORTINGA

Maribor ostaja fenomen in neznanka za svoje tekmece v ligi prvakov. Krive so kakopak predstave v domačem prvenstvu, še zlasti v zadnjem času. Težko si predstavljamo, kako je oglednik Schalkeja Jensu Kellerju pojasnil, kaj je videl v dvoboju z Radomljami ob Kamniški Bistrici. "Videl ga nisem, a vem, da je bil v Domžalah, najbolj sem se smejal skavtu Sportinga na naši tekmi s Krko. Zdi se, da so premalo izkušeni. Vsako ekipo, ki je na ravni Maribora, slovenske lige, moraš pomnožiti z deset, če jo hočeš premagati. Očitno so razmišljali nekoliko drugače, in to jih tepe," je z zanimivim razmišljanjem postregel Zlatko Zahović.

Kako dobro je igral Maribor, razkrivajo tudi mnenja nekaterih predstavnikov Schalkeja, ki so dejali, da je njihova ekipa menda igrala boljše kot na derbiju z Borussio: "O tem sem prepričan. Poglejte, moje mnenje je takšno, da je nemška liga Bayern, ki je kot Real, tukaj je še Borussia iz Dortmunda, vse ostalo je na ravni Maribora."

VILER DALEČ NAJBOLJŠI
Tragični junak je bil vsekakor Mitja Viler. Po podaji za vodilni gol vijoličastih je podal še za domače izenačenje. Je bil zaradi tega deležen kakšnih očitkov? "Ah, kje pa. Zame je Viler že kar nekaj let daleč najboljši bočni igralec. Ne le v Sloveniji, ampak v konkurenci vseh slovenskih igralcev. Fant je odličen, je velik profesionalec. Njemu je gotovo najtežje. Pri nas je vedno imel podporo, ne le zdaj," je odvrnil športni direktor, ki so ga navdušili navijači: "To nas najbolj veseli. Če jim lahko privoščimo užitek, toliko bolje. Verjamem, da so tokrat uživali tako v tekmi kot rezultatu. To pomeni veliko."

Zdaj sledi preklop na domačo sceno. In derbi z Olimpijo. "Veseli me, da imajo Viole rojstni dan, kar je dodatna obveza za igralce, da odigrajo pravo tekmo. Moram povedati, da Olimpija v tej sezoni igra vzpodbudno, toda derbi danes, jutri ali čez deset let bo vedno enak. Samo od nas je odvisno, kakšen bo rezultat. Če smo pravi, je vedno v našo korist in upam, da bo tako tudi tokrat," je še povedal Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike