oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 20.10.2014 14:26:04

Mourinho: Maribor zahteven nasprotnik

Profimedia
Sloviti trener Chelseaja Jose Mourinho obračun z Mariborom jemlje skrajno resno.

Jose Mourinho v tej sezoni še niti enkrat ni izkusil grenkobe poraza. Njegov Chelsea v premier ligi vodi s sedmimi zmagami in enim remijem, na prvem mestu je tudi v svoji skupini lige prvakov. Zdaj je pred njim lahka naloga; vsaj če vprašate navijače, medije na Otoku in še koga. Na stadionu Stamford Bridge bo pač gostoval Maribor. Toda Portugalec se ne strinja z vsemi tistimi, ki so prepričani, da bodo Slovenci lahek zalogaj za Londončane. Še več, Mourinho je pred jutrišnjo tekmo izrekel serijo pohvalnih besed na račun Maribora, čeprav so se številni trudili, da bi iz njega izvlekli potrditev misli tistih, ki so prepričani, da goste v britanski prestolnici čaka boleča zaušnica.

"Maribor je bil na tekmi s Schalkejem enako uspešen kot mi. Razlika je le v tem, da smo mi do točke prišli doma, oni pa v gosteh. To mi pove dovolj, to je zame dovolj veliko opozorilo," pravi 51-letni nekdanji trener Reala iz Madrida, ki jutri ne bo mogel računati na Diega Costo, Andrea Schürrleja, Ramiresa in Johna Mikela Obija, ter nadaljuje: "Vsi so mislili, da bo Maribor k nam prišel brez ene same osvojene točke, pa jo je dobil na prvi tekmi s Sportingom in tudi na drugi s Schalkejem. Vem, da so gostje tudi v London prišli po rezultat. Toda mi potrebujemo tri točke, zato bomo igrali v najmočnejši postavi. Ne samo, ker rabimo točke, tudi iz spoštovanja do nasprotnika. Maribor sem dobro preučil, 15 dni sem bil brez tekem. Imel sem dovolj časa, zato vem, kako zahtevna naloga nas čaka."



MARIBOR, NE MANCHESTER UNITED
Ker Chelsea le nekaj dni potem čaka zahtevno gostovanje pri Manchester Unitedu, ne bi bilo preveč presenetljivo, če bi Mourinho spočil kakšnega od nosilcev igre. Toda to se po njegovih besedah ne bo zgodilo. "Ne razmišljam o Manchester Unitedu, razmišljam o Mariboru. Zato ne bom spočil nikogar. Ko vas čaka nekdo, ki ni izgubil na Celtic Parku, nekdo, ki ni klonil v Gelsenkirchnu, ti to pove, da gre za zahtevnega nasprotnika. Rezultati Maribora na tekmah v gosteh so zelo impresivni. Klub se še vedno bori za napredovanje, zato se ga moramo lotiti z najboljšim, kar premoremo," je pred snidenjem z Antejem Šimundžo in njegovimi bojevniki še pristavil karizmatični Portugalec.

Članki iz rubrike