bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 20.10.2014 14:38:55

Mourinho nas verjetno pozna bolje, kot se sami

Grega Wernig
Vijoličasta odprava je že prispela na letališče Luton v Londonu, kjer jo jutri čaka tretja tekma skupinskega dela lige prvakov, proti Chelseaju. Pričakovanja pred težkim obračunom je razkril branilec Maribora Marko Šuler.

Mariborčani so na drugo gostovanje v skupinskem delu lige prvakov prišli s slabo popotnico, v soboto so namreč na domačem igrišču izgubili štajerski derbi v državnem prvenstvu proti Celju. Po porazu je bilo nezadovoljstvo v taboru pod Kalvarijo veliko, javno ga je izrazil športni direktor Zlatko Zahović, Marko Šuler pa trdi, da je vse skupaj že pozabljeno: "Poraz kot poraz, je že za nami, pozabili smo ga. Z mislimi smo osredotočeni na Chelsea." 

Obračun proti Londončanom, ki so v letošnjo sezono krenili zares fantastično, bo zelo zahteven, toda izkušeni branilec pravi, da v nogometu ni lahkih tekem: "Vsaka tekma je težka, niti proti Zavrču niti proti Radomljam za mene ni lahek obračun. Jaz tekem ne razlikujem, niti v ligi prvakov niti med prvenstvom. Je pa res, da je nasprotnik bolj zveneč in bolj popularen kot kakšen drug." 


POŠKODBA COSTE NE BO OLAJŠALA DELA
Državni prvaki so v letošnji sezoni na obeh tekmah v ligi prvakov pokazali obraz, kakršnega na uvodu prvenstva ne kažejo. Tako proti Sportingu kot proti Schalkeju so odigrali pogumno in si več kot zaslužili obe točki, ki so ju osvojili, proti Nemcem bi lahko iztržili tudi poln izkupiček. Kakšna pa so pričakovanja pred obračunom proti najmočnejši ekipi v skupini? "Nikoli ne grem v tekmo z nekimi pričakovanji, ker nihče tekme ni dobil ali jo izgubil še pred samim začetkom. Treba je pošteno odigrati, po tekmi pa so lahko mišljenja deljena. Sam na primer že pred tekmo s Schalkejem ne bi podpisal osvojene točke, tako tudi po tekmi nisem bil zadovoljen z njo. Bomo videli, lahko se zgodi karkoli. Mogoče dobimo točko, mogoče celo vse tri," je dejal enaintridesetletni Korošec, ki je pokomentiral tudi poškodbo Diega Coste, ki jutri ne bo igral: "Meni to ne bo olajšalo dela, ker bi enostavno rad igral proti njemu. Prišel bo nekdo drug, Chelsea ima takšen kader, da bo prišel na zelenico mogoče še bolj motiviran napadalec, tako da odsotnost Coste Mariboru zagotovo ne bo olajšala dela." 

Za konec je Šuler nekaj besed namenil tudi strategu modrih Joseju Mourinhu, ki velja za enega najboljših trenerjev na svetu in strokovnjaka, ki zmeraj do potankosti spozna svojega nasprotnika: "To je Mourinho. V nogometu odločajo malenkosti in mislim, da je Portugalec specialist za te stvari. Ničesar ne bo prepustil naključju, verjetno pozna Maribor boljše, kot poznamo sami sebe."

Galerija

Članki iz rubrike