bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

dm
dm
0 21.10.2014 08:33:47

Vijoličasti podmladek pred težko preizkušnjo

Grega Wernig
Predigra pred današnjim novim spektakularnim obračunom vijoličastih v ligi prvakov bo odigrana ob 14.05 na Chelseajevem trening centerru v Cobhamu, kjer se bosta pomerili mladinski zasedbi obeh klubov.

Če gre soditi po uvodnih dveh krogih, bodo lahko novinarji, ki se bodo udeležili obračuna – navijačev ne bo, ker je tekma zaprta za gledalce –, spremljali dvoboj Davida in Goljata. V vlogi slednjega bodo seveda Londončani, ki so v zadnjih letih zapravili številne milijone za nakupe talentiranih mladeničev, vlogo Davida bodo prevzeli varovanci Damjana Gajserja. Dve tekmi, dve gladki zmagi in skupna razlika v zadetkih 9:1. Sanjski začetek mladinske lige prvakov za nogometaše Chelseaja, ki pred začetkom dvoboja mariborskim upom zagotovo vzbuja vsaj nekaj strahu. Kako tudi ne bi, Mariborčani so na prvih dveh tekmah izgubili s Sportingom in Schalkejem, modri iz Londona pa so oba krvnika vijoličastih dobesedno razbili. In če uporabimo preprosto matematiko, je jasno, da slovenske mladeniče danes ne čaka nič dobrega.


UPAM, DA SMO SE KAJ NAUČILI
A na srečo je v nogometu ta znanost povsem nepomembna in se v najbolj priljubljeni igri na svetu dogajajo presenečenja, biblijska zgodba se včasih uresniči tudi v praksi. »Pričakovanja so takšna kot pred vsako drugo tekmo v ligi prvakov. Gostujemo pri ekipi, ki je najmočnejša v naši skupini. Že sami rezultati v prvih dveh krogih povedo, da gre za moštvo, ki je selekcionirano na ravni, kot se za tak klub, kot je Chelsea, spodobi. Upam, da smo se vsi skupaj iz dveh tekem, ki smo jih odigrali, nekaj naučili, da poceni zadetkov v naši mreži tokrat ne bo in da bomo dostojno parirali tako močnemu tekmecu,« je dejal trener Maribora Damjan Gajser in dodal: »Vsaka tekma je zgodba zase. Če bomo odpravili individualne napake v fazi obrambe, lahko pariramo favoriziranemu nasprotniku. Če se bodo te napake ponavljale tudi na tej tekmi, se nam slabo piše. Upam, da bomo nudili dostojen odpor atraktivnemu nasprotniku in da bomo v čim boljši luči predstavili slovenski nogomet v Angliji.«

Članki iz rubrike