902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 21.10.2014 10:23:24

Dilema: Vršič ali Sallalich?

Grega Wernig
Po ponedeljkovem opoldanskem pristanku na letališču Luton so se mariborski nogometaši namestili v svoji londonski bazi ob reki Temzi.

Čez dan so se lahko prepričali, da vse trditve o angleškem vremenu držijo. Sonca, vetra, oblakov, dežja, ničesar ni manjkalo, še najmanj je bilo toplih žarkov. Po kosilu in počitku so se Ante Šimundža in njegovi varovanci lotili zaključnih analiz pred obračunom s Chelseajem, sinoči pa so na uradnem treningu preizkusili igralno površino na Stamford Bridgeu. 

marko suler
Grega Wernig


Šuler prvič, drugič in tretjič

Marko Šuler se je v teh dneh veliko družil z novinarji. Sedmi sili je bil na voljo po porazu s Celjem, ob ponedeljkovem jutranjem odhodu v London na mariborskem letališču, a to še ni vse. Najbrž ne boste verjeli, toda mariborske barve je zastopal tudi na tiskovni konferenci pred uradnim treningom na Stamford Bridgeu. Zakaj, obstaja kakšen poseben razlog? »Ne vem ... Bomo videli,« se je odzval koroški branilec, a dejstvo je, da je vse skupaj nenavadno. Je to morda posledica sobotnih izjav, ko je zavrnil marsikatero kritiko na račun slačilnice in potožil, da ekipa vseskozi pač ne more biti v karanteni?

Natanko 850 let zatem, ko je Maribor dobil prvo pisno omembo mesta, in le nekaj ur po lokalnih volitvah, na katerih je štajerska prestolnica dobila novega starega župana, je v London pripotovalo 25 igralcev, na trenerjevem seznamu so se znašli Handanović, Cotman, Hamer, Rajčević, Šuler, Arghus, Živko, Viler, Mejač, Stojanović, Trajkovski, Filipović, Dervišević, Mertelj, Ndiaye, Sallalich, Bohar, Ibraimi, Vršič, S. Dodlek, Tavares, Mendy, Zahović, Biton in Fajić. V kadru sta torej tudi člana B-ekipe Marino Hamer in Sven Dodlek, nekoliko presenetljivo je doma ostal Matko Obradović.

ŠIMUNDŽA RAZMIŠLJA O NOVI REŠITVI
Tako kot pred vsako pomembno tekmo je kakopak vznemirljivo vprašanje, s kakšno začetno enajsterico se bodo vijoličasti velikemu tekmecu postavili po robu. Na treningu na Stamford Bridgeu pravih odgovorov ni bilo mogoče dobiti, saj je bilo za javnost odprtih le uvodnih petnajst minut ogrevanja, a kakšnih večjih presenečenj bržčas vendarle ne gre pričakovati. Pred Jasminom Handanovićem bodo zaigrali Petar Stojanović, Aleksander Rajčevič, Marko Šuler in Mitja Viler, v zvezni vrsti bodo od prve minute skoraj zagotovo zaigrali Damjan Bohar, Željko Filipović in Aleš Mertelj, tako kot po navadi na mednarodnem prizorišču pa bosta najbližje nasprotnim vratom Agim Ibraimi in še bližje Marcos Tavares. Našteli smo deset igralcev, največja verjetnost je, da bo enajsti Dare Vršič, toda Ante Šimundža menda razmišlja tudi o novi rešitvi. O Sintayehuju Sallalichu ob levi stranski črti na sredini igrišča, s katerim bi pridobil na hitrosti, a po drugi strani je prav tako res, da bo nadvse pomembno zadržati žogo, v čemer je izkušeni Apačan seveda mojster. Če se bo trener odločil, da bo poskusil dobiti vsaj solidno posest žoge, bo v udarni zasedbi seveda nekdanji slovenski reprezentant, v nasprotnem primeru naj bi od prve minute zaigral izraelski blisk.

poligon

Galerija

Članki iz rubrike