902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

dm
dm
0 22.10.2014 02:32:39

Mourinho: Maribor si zasluži naše spoštovanje

Grega Wernig
Visoka zmaga proti vijoličastim je, jasno, razveselila Joseja Mourinha. Strateg Chelseaja pa je na novinarski konferenci z izbranimi besedami spregovoril tudi o Mariboru.

"Po mojem mnenju je najboljši način, da nasprotniku izkažeš spoštovanje, ta, da igraš na svojem maksimumu, da daš zares vse od sebe. Da ne igraš z drugo postavo, da se ne zafrkavaš na zelenici, da igralci ne igrajo brez koncentracije," je zanimiv odgovor na vprašanje o Mariboru začel Portugalec in nadaljeval: "Najboljši način, da pokažeš, da nekoga spoštuješ, je, da igraš najboljše kar zmoreš. In mislim, da smo mi tokrat to pokazali. Poskušali smo odigrati najboljše. Tudi v obrambi smo spoštovali nasprotnika. Vedeli smo, da so kakovostni. Da so njihovi napadalci odlični, da so njihova krila zelo nevarna. Zaslužijo si naše spoštovanje in mi jih zares zelo, zelo spoštujemo. In prav zaradi tega nam je uspela tako dobra tekma v obeh smereh, tako v obrambi kot v napadu."

Angleški novinarji so se - tako kot na novinarski konferenci pred tekmo - znova ukvarjali z vsemi drugimi temami, še najmanj pozornosti so posvetili obračunu med modrimi in vijoličastimi (tokrat rumenimi). Mourinhu so med drugim zastavili tudi vprašanje, ali bo potem, ko si v Ljudskem vrtu zagotovi napredovanje, s prvo postavo odigral tudi zadnja obračuna s Schalkejem in Sportingom. Karizmatični strokovnjak je hitro potegnil "ročno zavoro" in diplomatsko odgovoril: "Seveda bom tudi zadnji dve tekmi odigral s prvo postavo, saj si želimo biti prvi v skupini. Toda počasi. Najprej moramo odigrati tekmo v Mariboru in tam zmagati, da si sploh zagotovimo napredovanje. Zmaga na Stamford Bridgeu še ne pomeni, da bomo slavili tudi v Ljudskem vrtu."

Članki iz rubrike