902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 04.11.2014 13:24:47

Boljše, predvsem pa bolj zrelo

Grega Wernig
Strateg vijoličastih je na novinarski konferenci predstavil svoja razmišljanja pred jutrišnjim obračunom proti Chelseaju.

Jutri se pod Kalvarijo obeta pravi spektakel. V goste Mariboru prihaja Chelsea, ki jih s klopi vodi veliki Jose Mourinho. Modri iz Londona so v tej sezoni fantastični, v premier ligi so na prvem mestu, na desetih domačih tekmah so osemkrat zmagali in dvakrat remizirali - edina dva neodločena izida so dosegli proti dvojcu iz Manchestra, na obeh tekmah pa so izenačujoč zadetek dobili tik pred koncem obračuna -, vodijo pa tudi v skupini G lige prvakov. Svojo rušilno moč so pokazali tudi na prvi tekmi proti našim državnim prvakom, ko so jih v Londonu visoko porazili, končni izid je bil kar 6:0, tokrat pa Mariborčani upajo na drugačen razplet.

"Priprave so potekale po ustaljenem ritmu. Veseli spoznanje, da je zdravstveno stanje iz dneva v dan boljše, da se igralci vračajo. Vsi, razen Mejača, so že v polnem trenažnem procesu. Veseli me tudi, da sem danes na treningu videl eno močno ekipo, ki je zelo ambiciozna in ki želi predstaviti slovenski nogomet v ligi prvakov v najboljši luči. Tako kot smo ga predstavljali do zdaj. Menim, da smo delovali izredno ambiciozno in izredno močno," je bil na novinarski konferenci optimistično razpoložen mariborski trener Ante Šimundža, ki je na prvi tekmi taktično kar nekoliko presenetil, ko se je z favoriziranim nasprotnikom spustil v odprt boj, kar se je na koncu končalo slabo. Bo tokrat drugače? "Ogromno je odvisno od nasprotnika, kako se bo postavil. Vsekakor bomo enako ambiciozni. Na zadnjem obračunu v Londonu je Chelsea odigral eno vrhunsko tekmo. V vseh segmentih igre so bili izredno uspešni. Odigrali so odlično, mi smo bili v podrejenem položaju, vseeno pa mislim, da lahko mi jutri odigramo veliko bolje. Predvsem veliko bolj zrelo glede na zadnjo tekmo."

PRVA LIGA JE PRIORITETA


Mariborčani v letošnji sezoni presenečajo. V ligi prvakov pozitivno, v slovenskem državnem prvenstvu pa negativno. Medtem ko so se na evropski sceni povsem enakovredno kosali s Sportingom in Schalkejem, jim v prvi ligi ne gre vse po načrtih. Pred začetkom lige prvakov je športni direktor Zlatko Zahović dejal, da je glavni cilj osvojitev novega naslova državnega prvaka in da bodo morda zaradi tega rotirali moštvo na evropskih tekmah, a do tega še ni prišlo. Na vprašanje, ali bo morda prišlo zdaj, je Šimundža odgovoril: "Prva liga je prioriteta, to je dejstvo. Ker se iz slovenskega prvenstva pride v Evropo. V ligi prvakov smo izbirali igralce po preprostem ključu. Na igrišče smo poslali tiste, za katere smo mislili, da so v tistem trenutku najboljša izbira. Popolnoma enako bo jutri."

Kaj pa bi triinštiridesetletnega stratega zadovoljilo po zaključku skupinskega dela najkakovostnejšega evropskega klubskega tekmovanja? "Pred samim tekmovanjem so bili vsi ali pa večji del ljudi zadovoljni že s tem, da smo se v ligo prvakov sploh uvrstili. Mi pa smo zmeraj poudarjali, da želimo biti konkurenčni. Da si želimo tekmovati in tako tudi nadaljujemo. Na vrsti je četrta tekma skupinskega dela. Želimo ves izkupiček, želimo biti konkurenčni proti izredni ekipi Chelseaja in želimo se pokazati v najboljši luči. Ne razmišljamo tako naprej, kaj bi si želeli na koncu, ne delamo kalkulacij. Čakajo nas še tri tekme, naslednja je jutri in trenutno razmišljamo samo o njej. Vsekakor pa, ko bo vsega konec, bomo potegnili črto in videli, kaj nam je uspelo."

MOURINHO NE BO KALKULIRAL
Zanimivo bo videti, kakšno enajsterico bo jutri na zelenico poslal strateg Chelseaja, Jose Mourinho. Portugalski strokovnjak bi lahko morda spočil katerega izmed nosilcev, a Šimundža v to ne verjame: "Težko bi se strinjal, da bo Chelsea kalkuliral. V napovedi pred prvo tekmo proti nam, so poudarjali, da si želijo šestih točk proti Mariboru in si z njimi zagotoviti napredovanje v skupini. Ne verjamem, da bo Mourinho posegel po rotacijah in v prvo enajsterico uvrstil nogometaše, ki igrajo manj. Ker si trener, kot je Jose Mourinho – ki je z izjavami dokazal, da nas jemlje zelo resno – tega ne bi dovolil. Dejstvo je, da njihovega zdravstvenega stanja ne poznamo, da ne vemo kaj je z Diegom Costo, da ne vemo niti, kaj je z Ramiresom. V vsakem primeru, mislim, da bo Chelsea nastopil v najboljši enajsterici, ki jo bo imel na voljo. Ker si preprosto želi zagotoviti napredovanje že na tekmi v Ljudskem vrtu."

Članki iz rubrike