902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 04.11.2014 19:54:51

Ivanović: Čaka nas povsem drugačna tekma

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Chelseaja so ob 18:00 prispeli na mariborsko letališče, uro kasneje je Branislav Ivanović na novinarski konferenci spregovoril o jutrišnjem obračunu proti Mariboru.

Čeprav so modri iz Londona na domačem igrišču pred štirinajstimi dnevi povsem povozili naše državne prvake, pri Chelseaju pred novim obračunom z vijoličastimi ostajajo previdni. V Maribor so - kajpak - prišli po tri točke, s katerimi bi si že zagotovili vstopnico za osmino finala v ligi prvakov, vendar se zavedajo, da jih jutri čaka težko delo. "Zelo pomembno je, da si čim prej zagotovimo mesto v osmini finala in da po možnosti končamo na prvem mestu v skupini. Jutri nas čaka težka tekma, zelo drugačna kot tista v Londonu. Pričakujemo težkega nasprotnika in upam, da se bomo tega obračuna lotili na podoben način kot tistega na Stamford Bridgeu," je na novinarski konferenci dejal srbski branilec Branislav Ivanović in dodal: "Zagotovo bo popolnoma drugačna tekma. V Londonu smo zadeli ob pravem času in potem hitro prelomili obračun. Ampak če pogledamo celotno tekmo, so bili tudi trenutki, ko so oni igrali zelo dobro. Mariborski nogometaši bodo jutri zagotovo zelo motivirani. Verjetno so takoj po žrebu komaj čakali, da se na domačem igrišču pomerijo s takšno ekipo, kot je Chelsea. In verjamem, da zdaj že komaj čakajo, da se tekma začne."


Kapetan srbske reprezentance je v Ljudskem vrtu že igral. Oktobra 2011 v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo je Srbija gostovala v Mariboru, Ivanović pa na to tekmo nima najlepših spominov. S fantastičnim zadetkom Dareta Vršiča iz polovice igrišča je namreč Slovenija slavila in tako dokončno zapečatila usodo Srbije, ki bi se v primeru zmage uvrstila v dodatne kvalifikacije, tako pa je končala na tretjem mestu. "Verjamem, da bo atmosfera jutri na stadionu zares odlična, tukaj sem že igral s srbsko reprezentanco. Vem, da vso mesto in praktično vsa država živi za takšne trenutke, da imajo Slovenci zelo radi nogomet in moramo razmišljati o vroči atmosferi, ki nas bo pričakala," je dejal tridesetletni branilec in za konec na kratko pokomentiral fantastično formo, v kateri se nahaja Chelsea: "V tem trenutku igramo zelo dobro, ampak to je šele začetek sezone. Do konca je še veliko, še več kot pet mesecev. Vemo, da se ne smemo sprostiti in vemo, kaj moramo storiti. Trenutno smo v dobrem momentu, ampak pred nami je še veliko težkih tekem, tega se zavedamo. Prav zato po dobrem startu nismo poleteli. Še zmeraj lahko napredujemo in to je dobro."

Članki iz rubrike