oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 04.11.2014 20:42:45

Mourinho: Zmaga s 6:0 je laž, slepilo

Drago Wernig - TAKA
Portugalski strokovnjak je na novinarski konferenci v Ljudskem vrtu še enkrat več z izbranimi besedami spregovoril o Mariboru.

Tako kot je to pri Chelseaju že v navadi, njihovi nogometaši niso preizkusili stadiona, na katerem bodo odigrali tekmo. Čeprav jim po Uefinih pravilih "pripada" en termin za preizkus zelenice, so se modri iz Londona odločili, da uradnega treninga ne opravijo na zelenici Ljudskega vrta, temveč so takoj po pristanku odšli v hotel.

Še preden se jim je tam pridružil trener, Jose Mourinho, pa je moral portugalski strokovnjak opraviti svojo obvezo in spregovoriti na novinarski konferenci. Na njej je znova pohvalil ekipo Maribora in opozoril, da jih jutri čaka težko delo. "Zmaga s 6:0 je laž, nekakšno slepilo. Mislim, da je to bila edina tekma – no, bila je še ena, proti Evertonu –, ko je Chelsea zabil iz praktično vsake situacije. Po navadi potrebujemo veliko priložnosti, da zabijemo zadetek. Nismo takšna ekipa, da realiziramo svoje priložnosti. Da si pripravimo eno priložnost in takoj zabijemo zadetek, da potem iz druge priložnosti zadenemo še drugič. Velikokrat plačamo ceno, ker nismo dovolj učinkoviti," je na začetku dejal enainpetdesetletni strateg in nadaljeval: "Na tekmi proti Mariboru pa je vse šlo v našo prid. Prvo priložnost smo spremenili v zadetek, pa drugo, tretjo, in tako naprej. Enostavno se je vse odvijalo nam v prid. Vem, da so vijoličasti dobra ekipa. Analiziral sem jih, predvsem na tekmah proti Sportingu in Schalkeju , ogledal pa sem si tudi nekaj tekem v slovenski ligi. So zelo organizirani, želijo si igrati lepo, napadalno in jutrišnja tekma zagotovo ne bo lahka. Moje delo je, da prepričam igralce, da je obračun na Stamford Bridgeu bil eden tistih, ko gre vse v našo prid in da tokrat verjetno ne bo tako."

V SLOVENIJI SE PO NAVADI NE IGRA LIGA PRVAKOV


Mourinho je v pogovoru s sedmo silo poudaril tudi, da zelo rad prihaja v države, kjer po navadi nimajo možnosti spremljati najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja v živo: "Rad igram v gosteh, na stadionih, kjer je podpora za domače moštvo močna. In čutim, da so v tem trenutku moji igralci dovolj izkušeni, da se tudi oni v takšnih situacijah dobro počutijo. Če vzamem za primer gostujočo tekmo proti Manchester Unitedu. Velik stadion, ogromna podpora za njih, dobra ekipa, ob vsem tem je zelo pihalo na naši strani, ampak smo se prilagodili. Zelo rad imam predvsem ta koncept, ko gredo veliki klubi z odličnimi igralci v mesto, na stadion, na katerega po navadi ne prihajajo. V Sloveniji po navadi ne morete spremljati lige prvakov v živo. In priti sem je odlično. Mislim, da nimamo odgovornosti samo do nas, da igramo dobro za naš klub, temveč tudi za vse gledalce, ki bodo na stadionu. Seveda si bodo oni želeli, da zmaga Maribor in ne mi. Ampak igrati za gledalce pomeni za nas, da odigramo dobro. Da pokažemo, kaj zmoremo, da pokažemo kako kakovostno moštvo in posameznike imamo. Zato sem vesel, da bomo igrali tu."

RAZKRIL, KAJ JE POVEDAL ZAHOVIĆU
Po prvi tekmi, ki so jo njegovi varovanci zlahka dobili, je Jose Mourinho nekaj besed spregovoril tudi s športnim direktorjem Maribora, Zlatkom Zahovićem, s katerim sta že pred leti stkala prijateljske vezi. Zdaj je Portugalec razložil, o čem se je pogovarjal z najboljšim strelcem slovenske reprezentance: "To, kar je uspelo Mariboru, je neverjetno. Da so na takšni ravni. Seveda je bil po tekmi razočaran zaradi poraza z 0:6, takšen rezultat seveda boli. Ampak rekel sem mu, da mora biti ponosen na to, kar je uspelo njegovemu klubu, in ne žalosten. Narediti tako veliko stvar s takšnim klubom, kot je Maribor, biti na takšni ravni, tekmovati proti klubom kot so Chelsea, Schalke in Sporting ter biti dominanten v domačem prvenstvu, je fenomenalno. 0:6 seveda boli, ampak lahko so ponosni na vse, kar so naredili."

Članki iz rubrike