Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 06.11.2014 10:23:52

Stojanović pod drobnogledom Arsenala

Grega Wernig
Ljudski vrt je v sredo pokal po šivih. Med več kot 12 tisoč navijači je bilo seveda tudi veliko uglednih gostov, med katerimi so bili tudi mnogi ogledniki tujih klubov. Nekateri so prišli iz nadvse uglednih.

Tekme v ligi prvakov so najprestižnejši nogometni oder, na katerem je takšnega in drugačnega blišča več kot dovolj. To lahko na srečo v tej sezoni občutimo tudi v Mariboru. Skoraj vsak, ki želi biti viden in da kaj nase, si želi zagotoviti prostor na tribuni in še zlasti v VIP-prostorih, ki so primerni ravni tekmovanja. Izjemni!

A so tudi taki, ki na tekme ne hodijo samo zato, da bi navijali za svoj priljubljeni klub ali se zabavali. So tudi taki, ki so na tribunah zaradi svoje službe, v mislih imamo lovce na talente. Oziroma oglednike številnih klubov, ki si prizadevajo, da bi videli, česar drugi še niso. V ligi prvakov to sicer nikakor ni lahko početje, toda poskusiti nikakor ni greh ...

OBA IZ MANCHESTERA, ARSENAL
Najbrž niste podvomili, da jih tudi sinoči pod Kalvarijo ni manjkalo. Še več, gospodov z beležnico, ki so si vztrajno zapisovali opažanja z igralne površine, je bilo zares veliko. Svoje odposlance so poslali tudi številni klubi, ki spadajo v evropski vrh. Izvedeli smo, da so bili v Ljudskem vrtu denimo predstavniki Manchester Uniteda, Arsenala in Manchester Cityja.


Jasno je, da igralcev Chelseaja niso spremljali, niso jih zanimali. Iz preprostega razloga, ker o njih vedo vse, prav tako je jasno, da so prestopi iz Stamford Bridgea k njim tako rekoč misija nemogoče, če seveda ne gre za kakšen zares ekstremen posel, v katerem ni poraženca.

In kdo je bil potemtakem pod njihovim drobnogledom? Do uradnih informacij je bilo po pričakovanjih nemogoče priti, dobili pa smo namig, da sta jih zanimala zlasti dva vijoličasta mladeniča. Prvi je Petar Stojanović, ki je v tej sezoni neverjetno napredoval in opozoril nase. Ni skrivnost, da že nekaj časa obstaja kar nekaj klubov, ki bi ga radi privabili v svoje vrste. V zadnjem času je bilo največ namigovanj o tem, da je največ zanimanja pokazal Southampton, v sredinem večeru pa je menda najbolj zanimal oglednika Arsenala. Topničarji naj bi 19-letnega Ljubljančana spremljali že v Londonu in bili kljub visokemu porazu Maribora z videnim zadovoljni, zato so se odločili tudi za prihod na sončno stran Alp.

Druga tarča pa je bil Luka Zahović, ki je v tej sezoni prav tako eksplodiral in obračunal s tistimi, ki so zagovarjali teorijo, da je v vijoličasti slačilnici predvsem zaradi priimka. Še več, gre za igralca slovenskih prvakov, ki mu je v tej sezoni tržna vrednost najbolj zrasla, kar pa niti ni presenečenje. Navsezadnje se je že veselil gola v ligi prvakov, povrhu je po šestnajstih krogih v slovenski prvoligaški druščini na vrhu lestvice strelcev. Več kot dovolj, da izzove zanimanje marsikoga. Očitno tudi največjih ...

NEMCI, ITALIJANI, FRANCOZI
Poleg Angležev so kajpada svoje predstavnike imeli tudi klubi iz preostalih najmočnejših evropskih lig. Dobili smo potrditev, da je iz Italije prišla odprava Sassuola, nemške barve je zastopal Hoffenheim, francoske Rennes in še bi lahko naštevali.

Članki iz rubrike