bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

md
md
0 24.11.2014 15:36:57

Šimundža: Ambiciozno tudi na Portugalskem

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasta odprava je že prispela v prestolnico Portugalske, Ante Šimundža pa je še pred poletom strnil nekaj vtisov pred izjemno pomembnim dvobojem proti Sportingu.

"Za nami je že trideset tekem, čaka nas še nekaj zelo pomembnih. To se dogaja že četrto leto zapored. Takšne stvari seveda zelo obremenijo ekipo, ampak po drugi strani pa je to za nas privilegij, da smo lahko obremenjeni vsaki tretji dan. To pomeni, da delamo dobro. Ekipa se razvija v želeni smeri, ujeli smo ritem lige prvakov in slovenskega prvenstva," je začel pogovor s sedmo silo 43-letni strateg in nadaljeval: "Seveda veseli tudi spoznanje, da smo na štirih tekmah v ligi prvakov trikrat ostali neporaženi. Smo v položaju, v kakršnem smo si želeli biti, konkurenčni in ambiciozni. Tako bomo nastopili tudi v Lizboni."


Tekma proti zeleno-belim iz portugalske prestolnice bo najpomembnejša v skupinskem delu najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. V primeru pozitivnega rezultata bi namreč vijoličasti ostali v boju za drugo mesto v skupini G, ki vodi v zaključne boje lige prvakov. Nekaj, kar je bilo ob žrebu skupin skorajda nepredstavljivo. "Mi smo šli v skupinski del lige prvakov z enim samim ciljem, da bi bili konkurenčni. Nismo si metali peska v oči, da smo favoriti, ampak smo klub, ki je zelo ambiciozen. Po štirih tekmah smo prišli v situacijo, da imamo pravico razmišljati tudi o napredovanju. Postavili se bomo tako, kot vsako tekmo. Ambiciozno, taktično disciplinirano, kulturno in enostavno iskali tri točke. Kaj bo prinesla tekma, pa bomo videli. Šele po zadnjem obračunu bomo delali kalkulacije kako in kaj," je dejal Šimundža.

Se pa tudi trener Maribora zaveda, da je pred njim in njegovimi varovanci izjemno težavna naloga. "Portugalske ekipe so zelo podobne angleškim. Doma so izjemni, na gostovanjih malce manj. Na domačih tekmah imajo nekakšno dodatno energijo, podporo s tribun, želijo biti na najvišji možni ravni in vsekakor so kot domačini še veliko bolj nevarni," je razložil mariborski strokovnjak in dodal: "Sporting je v sezono krenil zelo ambiciozno, a nekatere stvari so se jim obrnile drugače, kot so pričakovali. Vsekakor je pritisk na njihovi strani, ker so favoriti. Želijo si napredovanja, to pa za nas stvari ne spremeni kaj veliko. Vemo, da bodo zelo ambiciozni in agresivni, mi pa bomo poskušali odgovoriti na enak način."

Članki iz rubrike