902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 25.11.2014 08:35:21

Šimundža: Gol bi jih najbolj osupnil

Drago Wernig - TAKA
Po prihodu v portugalsko prestolnico so se Mariborčani nemudoma odpravili v svojo lizbonsko bazo, kjer so po kosilu in popoldanskem počitku opravili videoanalizo Sportinga, zvečer pa so se spoznali s prizoriščem velikega obračuna, preizkusili so igralno površino na stadionu Jose Alvalade.

Če bodo vijoličasti na tem čudovitem objektu zmagali ali se izognili porazu, bodo ostali v boju za prezimitev na mednarodnem prizorišču, v nasprotnem primeru bo njihova nadaljnja usoda odvisna od razpleta v Gelsenkirchnu, kjer gostuje Chelsea.

"V skupinski del lige prvakov smo šli z enim samim ciljem, da bi bili konkurenčni. Nismo si metali peska v oči, da smo favoriti, a smo klub, ki je zelo ambiciozen. Po štirih tekmah smo prišli v položaj, ko imamo pravico razmišljati tudi o napredovanju. Postavili se bomo tako kot vsako tekmo. Ambiciozno, taktično disciplinirano in iskali točke. Kaj bo prinesla tekma, pa bomo videli. Šele po zadnjem obračunu bomo delali kalkulacije, kako in kaj," pravi Ante Šimundža. "Seveda je pozitivno, da smo na štirih tekmah v ligi prvakov kar trikrat ostali neporaženi. Imamo dober trenutek, kot vedno znova poudarjamo, smo ambiciozni in tako bomo nastopili tudi v Lizboni," je pristavil trener vijoličastih.

780-8-3trening dw
Drago Wernig - TAKA

Sporting dvoboj pričakuje po lahki pokalni zmagi nad tretjeligašem, zeleno-beli so mrežo zatresli petkrat. "Tudi mi smo na zadnji prvenstveni preizkušnji v polno zadeli štirikrat, naši gostitelji so bili vendarle učinkoviti proti ekipi iz nižjega kakovostnega razreda. In v zasedbi, ki se nam ne bo postavila po robu, ker so priložnost dobili igralci, ki so doslej igrali nekoliko manj. Je pa dejstvo, da igra Sporting na svojem stadionu, pred svojimi navijači in je gotovo v vlogi favorita, ampak tudi mi imamo svoje načrte."

Tekma na stadionu Jose Alvalde bo za slovenske prvake že 31. v dozdajšnjem delu sezone. To je veliko, zelo veliko. "Pred nami je še nekaj zelo pomembnih, kar se dogaja že četrto leto zapored. Takšne stvari zelo obremenijo ekipo, ampak po drugi strani je to, da nas vsak tretji dan čaka nov izziv, za nas privilegij. To pomeni, da delamo dobre stvari. Ekipa se razvija v želeni smeri, ujeli smo ritem lige prvakov in slovenskega prvenstva. Fantje so vsako tekmo zrelejši, bolj konkretni, njihovo razmišljanje je pravšnje. Tudi proti Sportingu pričakujem njihov pozitiven odziv."

V Ljudskem vrtu ni bilo zmagovalca, a Sporting je doma najbrž močnejši. "Portugalske ekipe so glede tega dokaj podobne angleškim. Doma so izjemne, v gosteh malce manj. Za Sporting seveda velja, da ima na svojem stadionu veliko več energije, ki jo moštvu dajejo navijači, igralci v takšnem ozračju kažejo vse svoje sposobnosti, želijo biti na najvišji ravni," pravi Ante Šimundža. 

780-8-2trening dw
Drago Wernig - TAKA

Čeprav je vložek tudi za vijoličaste izjemen, so gostitelji vendarle pod večjim pritiskom. "Sporting je v sezono krenil zelo ambiciozno, a nekatere stvari so se mu obrnile malce drugače, kot so v klubu pričakovali. Vsekakor je pritisk na njegovi strani, ker je favorit. Želi si napredovanja, vendar to našega izhodišča ne spreminja. Vemo, da bodo domačini zelo ambiciozni in agresivni, mi pa bomo poskušali odgovoriti na enak način. Zlasti v uvodu pričakujem velik pritisk Portugalcev, treba se bo ustrezno odzvati. Menim, da bi bilo lahko uvodnih dvajset minut celo ključnih za končni razplet. Prav tako bi bilo idealno, če bi prvi zadeli. To bi bil za tekmece vsekakor velik šok."

Mitja Viler je moral dvoboj s Koprom zaradi poškodbe končati predčasno, a je sinoči spet treniral z ekipo, ali bo igral ali ne, bo bržkone znano v zadnjem trenutku, trener prav tako ni želel razpredati o začetni enajsterici. Kot na dlani pa je, da je mogočih različic kar nekaj: "Najpomembnejše je, da si vsi fantje želijo igrati. In da je ekipa željna dokazovanja. Kar zadeva postavo, pri meni ni več vprašanj, toda kdo bo igral, bodo najprej izvedeli igralci."

Ena od pomembnih nalog bo gotovo zaustaviti Nanija. "Je izjemen igralec, ki s svojimi individualnimi sposobnostmi lahko reši marsikaj. A če smo lahko v Mariboru nevtralizirali takšnega nogometaša, kot je Eden Hazard, potem verjamem, da lahko tudi njega."

V Lizbono je sicer pripotovalo 23 igralcev, zasedbo sestavljajo Handanović, Cotman, Obradović, Rajčević, Šuler, Arghus, Živko, Viler, Mejač, Stojanović, Pušaver, Filipović, Dervišević, Mertelj, Ndiaye, Sallalich, Bohar, Ibraimi, Vršič, Tavares, Mendy, Zahović in Biton. Prvič je na evropski preizkušnji član ekipe B, 19-letni Robert Pušaver, Trajkovski je poškodovan.

Članki iz rubrike